Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 371010" data-attributes="member: 3868"><p>Не ме прашувај ништо ноќва,</p><p>пушти ме да молчам,</p><p>не си играј со главава</p><p>за да видиш колку сум силна,</p><p>ниту се потсмевај на мојата слабост кон тебе.</p><p>Не ми претурај низ градиве,</p><p>срцево од зборот твој трепери,</p><p>ако го допреш ќе полуди,</p><p>не ми ровари низ утробата</p><p>од која живот дадов,</p><p>зошто еден и изгубив.</p><p>Знам, напати здодевна е љубовта моја,</p><p>ама ете, тебе те одбра,</p><p>и нема таа срам ни страв,</p><p>ниту пак достоинство,</p><p>над тебе е и над мене,</p><p>над нашите полуживоти,</p><p>таму горе,</p><p>а сепак, во утробата ми е,</p><p>таму кај што боли изгубеното,</p><p>таму извира,</p><p>таму те пишува,</p><p>и кога лошо ќе те напишам и тогаш те сакам,</p><p>можеби и повеќе,</p><p>од некој кој во моментот те милува со зборови.</p><p>Затоа,</p><p>не ми ровари низ утробата,</p><p>зошто нема да ти речам " Немој",</p><p>нема да ти кажам дека ме болиш,</p><p>ниту ќе заплачам,</p><p>само ќе се насмевнам,</p><p>по лицето ќе те погалам,</p><p>и ќе ти речам "Те сакам".</p><p>Не ми ровари низ утробата,</p><p>ќе ти речам " Живот си... Не давај да те изгубам".</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 371010, member: 3868"] Не ме прашувај ништо ноќва, пушти ме да молчам, не си играј со главава за да видиш колку сум силна, ниту се потсмевај на мојата слабост кон тебе. Не ми претурај низ градиве, срцево од зборот твој трепери, ако го допреш ќе полуди, не ми ровари низ утробата од која живот дадов, зошто еден и изгубив. Знам, напати здодевна е љубовта моја, ама ете, тебе те одбра, и нема таа срам ни страв, ниту пак достоинство, над тебе е и над мене, над нашите полуживоти, таму горе, а сепак, во утробата ми е, таму кај што боли изгубеното, таму извира, таму те пишува, и кога лошо ќе те напишам и тогаш те сакам, можеби и повеќе, од некој кој во моментот те милува со зборови. Затоа, не ми ровари низ утробата, зошто нема да ти речам " Немој", нема да ти кажам дека ме болиш, ниту ќе заплачам, само ќе се насмевнам, по лицето ќе те погалам, и ќе ти речам "Те сакам". Не ми ровари низ утробата, ќе ти речам " Живот си... Не давај да те изгубам". [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
На врв
Bottom