Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Nokjna" data-source="post: 370996" data-attributes="member: 8775"><p>Носиш куфери, торбици, носиш и поклони , а не си свесен дека најскапоцен од сите си ти. И мене не ми треба ништо друго освен тебе.</p><p>Јас не сум господарка, не владеам со никого, немам робови, ниту слуги. Но задоволна сум од се што универзумот ми дарил. Не ми фали ништо.</p><p>Ми фалат само раце кои треба да ме топлат сред овие минусни температури, ми фалат прегратки и мириси на ванила, ми фалат и зборови. Затоа што пишував многу, кажував многу, плачев и се радував. Бев полна и стихови, и зборови и песни се тоа за љубовта. Тогаш ти ме зароби и почна да владееш со моето тело, мојот дух и моето срце ги зароби во кавез, без слобода.</p><p>А сега ајде љуби ме, толку слатко, биди ми пропуштен повик и кажи дека е грешка, биди и гостин ниту повикан, ниту поканет, не најавувај се, само заѕвони и најди ме по пижами, со косата бушава, со ќебе и чај.</p><p>Дојди и љуби ме, испиши ми ја онаа приказна која веќе сама сум ја почнала, ежејќи ме, нека ми се запре здивот штом помислам на тебе.</p><p>Дојди, викај ме душо, романтики онакви кои сами ќе ги смислиме.</p><p>Ми треба некој да ме сака, но не и напушти. Овие зелени очи искрено ги сакаат твоите, нека им биде возвратена љубовта, не оставај ме. Љуби ме. Ако ме сакаш.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nokjna, post: 370996, member: 8775"] Носиш куфери, торбици, носиш и поклони , а не си свесен дека најскапоцен од сите си ти. И мене не ми треба ништо друго освен тебе. Јас не сум господарка, не владеам со никого, немам робови, ниту слуги. Но задоволна сум од се што универзумот ми дарил. Не ми фали ништо. Ми фалат само раце кои треба да ме топлат сред овие минусни температури, ми фалат прегратки и мириси на ванила, ми фалат и зборови. Затоа што пишував многу, кажував многу, плачев и се радував. Бев полна и стихови, и зборови и песни се тоа за љубовта. Тогаш ти ме зароби и почна да владееш со моето тело, мојот дух и моето срце ги зароби во кавез, без слобода. А сега ајде љуби ме, толку слатко, биди ми пропуштен повик и кажи дека е грешка, биди и гостин ниту повикан, ниту поканет, не најавувај се, само заѕвони и најди ме по пижами, со косата бушава, со ќебе и чај. Дојди и љуби ме, испиши ми ја онаа приказна која веќе сама сум ја почнала, ежејќи ме, нека ми се запре здивот штом помислам на тебе. Дојди, викај ме душо, романтики онакви кои сами ќе ги смислиме. Ми треба некој да ме сака, но не и напушти. Овие зелени очи искрено ги сакаат твоите, нека им биде возвратена љубовта, не оставај ме. Љуби ме. Ако ме сакаш. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
На врв
Bottom