Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 370133" data-attributes="member: 3868"><p>Плач, плач на езерото,</p><p>ноќ, ветер,</p><p>коравост на месечината,</p><p>безчувствителна со стрели бедни,</p><p>ме следиш и тука,</p><p>сенко на моите очи,</p><p>залудно барам начин да не ми недостигаш,</p><p>добро знаеш, не можам да се поднесам себе без тебе.</p><p>По вените мои,</p><p>само пепел и агонија,</p><p>среќа душава знае да завива кога мора,</p><p>па не ме плаши самотијата,</p><p>и ти немаш причина да се плашиш,</p><p>ти дадов сѐ што имав,</p><p>љубов, светлина избликната,</p><p>вистина единствена со очи полуотворени,</p><p>свет еден на дланките,</p><p>смеа,</p><p>сто снаги, сто трепети,</p><p>и солзи како бакшиш,</p><p>масло за кандилцето пред твојот сон,</p><p>уште името ми остана,</p><p>и него ти го дарувам,</p><p>веќе не постојам,</p><p>ти дадов сѐ,</p><p>исто толку ти зедов,</p><p>и потрошив,</p><p>длабока ми е душава,</p><p>а празна,</p><p>синевина непозната за смртниците,</p><p>во неа само крик на болката одѕвонува,</p><p>толку ли погрешив,</p><p>па остана нем на моите зборови,</p><p>зарем е злодело човек да те љуби.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 370133, member: 3868"] Плач, плач на езерото, ноќ, ветер, коравост на месечината, безчувствителна со стрели бедни, ме следиш и тука, сенко на моите очи, залудно барам начин да не ми недостигаш, добро знаеш, не можам да се поднесам себе без тебе. По вените мои, само пепел и агонија, среќа душава знае да завива кога мора, па не ме плаши самотијата, и ти немаш причина да се плашиш, ти дадов сѐ што имав, љубов, светлина избликната, вистина единствена со очи полуотворени, свет еден на дланките, смеа, сто снаги, сто трепети, и солзи како бакшиш, масло за кандилцето пред твојот сон, уште името ми остана, и него ти го дарувам, веќе не постојам, ти дадов сѐ, исто толку ти зедов, и потрошив, длабока ми е душава, а празна, синевина непозната за смртниците, во неа само крик на болката одѕвонува, толку ли погрешив, па остана нем на моите зборови, зарем е злодело човек да те љуби. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
На врв
Bottom