Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 369708" data-attributes="member: 3868"><p>Растргната на строфи,</p><p>стихови, зборови, букви,</p><p>сеуште се пишувам,</p><p>а срцето стиснато,</p><p>ладно како камен.</p><p>За тебе се пишувам,</p><p>да те понесам,</p><p>да те насмеам,</p><p>да ме запомниш,</p><p>како песна.</p><p>Ме знаеш напамет,</p><p>секоја точка,</p><p>секоја запирка,</p><p>а пак ме читаш,</p><p>па се чудиш,</p><p>кога своите зборови ќе ги препознаеш во моите.</p><p>Еве и јас се чудам,</p><p>кога ќе налетам на три точки,</p><p>па ќе си речам,</p><p>сигурно сум згрешила,</p><p>и се пишувам одново,</p><p>ја пречитувам секоја строфа,</p><p>секој стих, секој збор,</p><p>но залудно,</p><p>кога сум виновна, а не сум.</p><p>И се пишувам повторно,</p><p>за кога ќе сакаш пак да ме прочиташ,</p><p>и ќе мине време,</p><p>ќе кажеш " Што има?",</p><p>велам " Ништо еве...Те сакам",</p><p>а душава се превртува, да не ти досадам,</p><p>па ќе премолчиш,</p><p>као веќе слушнато,</p><p>а како и не би, кога постојано те сакам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 369708, member: 3868"] Растргната на строфи, стихови, зборови, букви, сеуште се пишувам, а срцето стиснато, ладно како камен. За тебе се пишувам, да те понесам, да те насмеам, да ме запомниш, како песна. Ме знаеш напамет, секоја точка, секоја запирка, а пак ме читаш, па се чудиш, кога своите зборови ќе ги препознаеш во моите. Еве и јас се чудам, кога ќе налетам на три точки, па ќе си речам, сигурно сум згрешила, и се пишувам одново, ја пречитувам секоја строфа, секој стих, секој збор, но залудно, кога сум виновна, а не сум. И се пишувам повторно, за кога ќе сакаш пак да ме прочиташ, и ќе мине време, ќе кажеш " Што има?", велам " Ништо еве...Те сакам", а душава се превртува, да не ти досадам, па ќе премолчиш, као веќе слушнато, а како и не би, кога постојано те сакам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
На врв
Bottom