Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 367507" data-attributes="member: 3190"><p>Мириса липата расцутена,</p><p>во тој глув лелек на изморената пролет,</p><p>и во неа таква се соочувам со демоните во себе,</p><p>далеку од тебе,</p><p>го правам тоа со секој изгниен ден во маката од ровка земја и не ги победувам,</p><p>а толку е се пастелно заводливо,</p><p>со скршена роза невино обоено,</p><p>но признавам,</p><p>можам и си посакувам добра ноќ и ја испивам последната чаша џејмисон со нив,</p><p>во мовта од бунилото мое и нивно,</p><p>на стеблото осамено што јачи за капка од небото сино,</p><p>без да посакам прошка,</p><p>со крвта заледена,</p><p>таму малку повисоко од чекорот кој ме води до тебе,</p><p>поблиску до твоите раце што знаат да ме прегрнат како ниедни,</p><p>и не ќе те стасам,</p><p>ниту тие ќе ме прегрнат,</p><p>зошто знам,</p><p>не ќе те најдам,</p><p>таму каде вирее светлината од месечината алегорична,</p><p>чии зеници се раѓаат во твоите,</p><p>да изутрат со моите,</p><p>можам и посакувам до недоглед,</p><p>до слепост,</p><p>парајќи ја свилата на тишината со моите изгубени зборови,</p><p>со кои те заспивам секоја ноќ,</p><p>без да знаеш,</p><p>робувајќи ти со моите тажни пијанства,</p><p>зошто во тебе ја видов ставата на љубовта,</p><p>и смртната воздишка без неа,</p><p>длабоко закопана во свеста.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 367507, member: 3190"] Мириса липата расцутена, во тој глув лелек на изморената пролет, и во неа таква се соочувам со демоните во себе, далеку од тебе, го правам тоа со секој изгниен ден во маката од ровка земја и не ги победувам, а толку е се пастелно заводливо, со скршена роза невино обоено, но признавам, можам и си посакувам добра ноќ и ја испивам последната чаша џејмисон со нив, во мовта од бунилото мое и нивно, на стеблото осамено што јачи за капка од небото сино, без да посакам прошка, со крвта заледена, таму малку повисоко од чекорот кој ме води до тебе, поблиску до твоите раце што знаат да ме прегрнат како ниедни, и не ќе те стасам, ниту тие ќе ме прегрнат, зошто знам, не ќе те најдам, таму каде вирее светлината од месечината алегорична, чии зеници се раѓаат во твоите, да изутрат со моите, можам и посакувам до недоглед, до слепост, парајќи ја свилата на тишината со моите изгубени зборови, со кои те заспивам секоја ноќ, без да знаеш, робувајќи ти со моите тажни пијанства, зошто во тебе ја видов ставата на љубовта, и смртната воздишка без неа, длабоко закопана во свеста. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
На врв
Bottom