Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 365763" data-attributes="member: 3190"><p>Се е необично откако те љубам,</p><p>не сум веќе конец со кој ги крпев утрата,</p><p>со уметност јазолна во телово,</p><p>што се потпираше несвесно,</p><p>врз душата детска уморна од игра,</p><p>случајно по излозите кои ги одминувам ги заприметувам очиве насмеани,</p><p>и тогаш усниве ќе ја подигнат брадава обелена од учтивост пред новата година,</p><p>за самиот себе да ме подариш волшебен,</p><p>ниту зимата млада не е иста,</p><p>не е ни дрско студена,</p><p>толку жар во нејзиниот здив кој ми дава сила да мислам на тебе растворен во дождот маглив,</p><p>да не изгубам и не потклекнам во денот и ноќта,</p><p>мои си полноќ и полден,</p><p>совршени,</p><p>што го ѕвонат секое отчукување,</p><p>без да погледнам во часовникот,</p><p>не сакам ниту да знам колку е,</p><p>ни зошто е,</p><p>заборавам на се,</p><p>дур те гледам раскосена врз небото сиво,</p><p>изиграно со светлината на твоето лице,</p><p>подавајќи ми го крилото твое рането,</p><p>да одлетам со тебе,</p><p>таму каде посмртно,</p><p>ван гог ја бои со прстите,</p><p>ноќта ѕвездена,</p><p>во неа,</p><p>јас веќе не сум туѓ,</p><p>тебе ти припаѓам,</p><p>со се што сум и не сум,</p><p>се поинаку е измислена и питома судбина,</p><p>наше непостоење,</p><p>заведено од блуд,</p><p>со кој сочуствував без чувства,</p><p>безброј пати,</p><p>и уште толку бледи сништа.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 365763, member: 3190"] Се е необично откако те љубам, не сум веќе конец со кој ги крпев утрата, со уметност јазолна во телово, што се потпираше несвесно, врз душата детска уморна од игра, случајно по излозите кои ги одминувам ги заприметувам очиве насмеани, и тогаш усниве ќе ја подигнат брадава обелена од учтивост пред новата година, за самиот себе да ме подариш волшебен, ниту зимата млада не е иста, не е ни дрско студена, толку жар во нејзиниот здив кој ми дава сила да мислам на тебе растворен во дождот маглив, да не изгубам и не потклекнам во денот и ноќта, мои си полноќ и полден, совршени, што го ѕвонат секое отчукување, без да погледнам во часовникот, не сакам ниту да знам колку е, ни зошто е, заборавам на се, дур те гледам раскосена врз небото сиво, изиграно со светлината на твоето лице, подавајќи ми го крилото твое рането, да одлетам со тебе, таму каде посмртно, ван гог ја бои со прстите, ноќта ѕвездена, во неа, јас веќе не сум туѓ, тебе ти припаѓам, со се што сум и не сум, се поинаку е измислена и питома судбина, наше непостоење, заведено од блуд, со кој сочуствував без чувства, безброј пати, и уште толку бледи сништа. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
На врв
Bottom