Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 363485" data-attributes="member: 3868"><p>Светлина во ноќта врз тело без душа,</p><p>душа која лебди како магла</p><p>над земјата која издишува и моли</p><p>за само зрак од истата таа светлина.</p><p>Ти небо мое насмеано</p><p>мој си мир и мој немир,</p><p>како сон влезе во мојот живот,</p><p>со еден допир</p><p>до темел ги сруши сите мои ѕидови,</p><p>ми подари живот,</p><p>ми подари свет,</p><p>поинаков,</p><p>поубав,</p><p>само наш.</p><p>Ја напуштив веќе таа темнина со која се покривав,</p><p>ги испратив со твојата на дното на морето,</p><p>да се изгубат низ песокот</p><p>на милион години,</p><p>да ја исперат од себе сета црнина и болка од минатите животи.</p><p>И еве ме, стојам откриена пред тебе,</p><p>орбита сум која се губи</p><p>во две очи како два длабоки сона,</p><p>во зеници како лисја отворени,</p><p>и сонам,</p><p>сонам за нивната топлина</p><p>тукушто разбудена,</p><p>за само уште еднаш да ги почувствувам</p><p>твоите раце во мојата коса,</p><p>твојот здив крај моите усни,</p><p>твоето срце притиснато до моето.</p><p>Да, Те сакам како што никогаш не сум сакала.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 363485, member: 3868"] Светлина во ноќта врз тело без душа, душа која лебди како магла над земјата која издишува и моли за само зрак од истата таа светлина. Ти небо мое насмеано мој си мир и мој немир, како сон влезе во мојот живот, со еден допир до темел ги сруши сите мои ѕидови, ми подари живот, ми подари свет, поинаков, поубав, само наш. Ја напуштив веќе таа темнина со која се покривав, ги испратив со твојата на дното на морето, да се изгубат низ песокот на милион години, да ја исперат од себе сета црнина и болка од минатите животи. И еве ме, стојам откриена пред тебе, орбита сум која се губи во две очи како два длабоки сона, во зеници како лисја отворени, и сонам, сонам за нивната топлина тукушто разбудена, за само уште еднаш да ги почувствувам твоите раце во мојата коса, твојот здив крај моите усни, твоето срце притиснато до моето. Да, Те сакам како што никогаш не сум сакала. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
На врв
Bottom