Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 360843" data-attributes="member: 3190"><p>Сакам да ти кажам</p><p></p><p>Добро те најдов,</p><p>не е толку несредено во твоите мисли,</p><p>извини што ќе ти направам вистински хаос,</p><p>Кога веќе тапкаш врз нив,</p><p>прави го тоа врз грозје,</p><p>а јас ќе се напијам од тоа што ќе истече од него,</p><p>Остави го минатото зад нас,</p><p>обиди се иднината да не стане минато,</p><p>Ја имаш сега главната улога,</p><p>Те сакам премалку ли е за твоето срце кое го слушам толку далеку,</p><p>како ехо на моето,</p><p>Кога тишината негова ќе стане неподнослива,</p><p>слушни го срцево во ѕвецкањето на твоите потпетици и осети го небото под нозете,</p><p>Знаеш баш сме како листови на ветер,</p><p>само гранката чива е,</p><p>моја или твоја,</p><p>утре ќе имаш доволно време без мене да одговориш,</p><p>Еден ден ќе се сокријам во твојот молк,</p><p>а и ти во мојот,</p><p>ќе постоиме секогаш насмеани во таа нашата тишина единствена,</p><p>дур не го допреме ковчегот на времето,</p><p>Те љубам проклето,</p><p>поинаку не знам,</p><p>Се распослал копнежот во птиците разлетани на небото,</p><p>така е се сино измешано со златно и тука нема ништо љубовно,</p><p>ниту пак јас сум романтичен,</p><p>само градиве се полнат со поинаков воздух,</p><p>Утрово ме разбуди зрак низ прозорецот,</p><p>ги отворив очиве и со рацеве можев да го допрам плафонот од собата,</p><p>толку ли те посакав во сонот,</p><p>Мојата покорност ти е желба или потреба,</p><p>какво е чувството да ја имаш мојата машкост заробена во твоите женски дланки,</p><p>се прашувам,</p><p>не одговори ми,</p><p>Не кради ми го времето,</p><p>твое е,</p><p>помогни ми да разберам зошто толкав немир и глад во него,</p><p>а не би да се наситам,</p><p>На полноќ кога истекува срцево со бистра вода од два извора,</p><p>И еден волк кој вие некаде меѓу редовите,</p><p>на сето кажано и неискажано.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 360843, member: 3190"] Сакам да ти кажам Добро те најдов, не е толку несредено во твоите мисли, извини што ќе ти направам вистински хаос, Кога веќе тапкаш врз нив, прави го тоа врз грозје, а јас ќе се напијам од тоа што ќе истече од него, Остави го минатото зад нас, обиди се иднината да не стане минато, Ја имаш сега главната улога, Те сакам премалку ли е за твоето срце кое го слушам толку далеку, како ехо на моето, Кога тишината негова ќе стане неподнослива, слушни го срцево во ѕвецкањето на твоите потпетици и осети го небото под нозете, Знаеш баш сме како листови на ветер, само гранката чива е, моја или твоја, утре ќе имаш доволно време без мене да одговориш, Еден ден ќе се сокријам во твојот молк, а и ти во мојот, ќе постоиме секогаш насмеани во таа нашата тишина единствена, дур не го допреме ковчегот на времето, Те љубам проклето, поинаку не знам, Се распослал копнежот во птиците разлетани на небото, така е се сино измешано со златно и тука нема ништо љубовно, ниту пак јас сум романтичен, само градиве се полнат со поинаков воздух, Утрово ме разбуди зрак низ прозорецот, ги отворив очиве и со рацеве можев да го допрам плафонот од собата, толку ли те посакав во сонот, Мојата покорност ти е желба или потреба, какво е чувството да ја имаш мојата машкост заробена во твоите женски дланки, се прашувам, не одговори ми, Не кради ми го времето, твое е, помогни ми да разберам зошто толкав немир и глад во него, а не би да се наситам, На полноќ кога истекува срцево со бистра вода од два извора, И еден волк кој вие некаде меѓу редовите, на сето кажано и неискажано. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
На врв
Bottom