Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 360431" data-attributes="member: 3868"><p>На крајот од сонот</p><p>и лагата убаво звучи</p><p>искажана од твоите усни топли и меки,</p><p>и сега знам моите солзи на дождот</p><p>не ги гледа никој</p><p>па излажи ме</p><p>во утрото ладно од пепел посиво,</p><p>а јас ќе ти ја кажам вистината</p><p>во ноќта топла,потемна од древно мастило,</p><p>Без тебе сум само птица без ветер,</p><p>несмасен цртеж со есенски мотив</p><p>изгужван од малите раце кои го нацртале.</p><p>Пушти ме понекогаш да се скријам</p><p>од тебе така нестварен,</p><p>ќе ти се вратам со копнеж поголем</p><p>кога моето име усните ќе ти ги прекрие,</p><p>со љубовта моја,</p><p>твоето чисто срце да го позлатам</p><p>и да ти кажам</p><p>дека ми дојде како сонце</p><p>после пороен дожд,</p><p>ги растрга облаците</p><p>во мисливе надвиснати,</p><p>како тежок јорган во постела празна,</p><p>ми дојде непоканет</p><p>и се зароби себе во мојата душа</p><p>си најде место</p><p>на никој не ветено</p><p>и тука остани</p><p>мое сонце,</p><p>мој дожд</p><p>остани Мој.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 360431, member: 3868"] На крајот од сонот и лагата убаво звучи искажана од твоите усни топли и меки, и сега знам моите солзи на дождот не ги гледа никој па излажи ме во утрото ладно од пепел посиво, а јас ќе ти ја кажам вистината во ноќта топла,потемна од древно мастило, Без тебе сум само птица без ветер, несмасен цртеж со есенски мотив изгужван од малите раце кои го нацртале. Пушти ме понекогаш да се скријам од тебе така нестварен, ќе ти се вратам со копнеж поголем кога моето име усните ќе ти ги прекрие, со љубовта моја, твоето чисто срце да го позлатам и да ти кажам дека ми дојде како сонце после пороен дожд, ги растрга облаците во мисливе надвиснати, како тежок јорган во постела празна, ми дојде непоканет и се зароби себе во мојата душа си најде место на никој не ветено и тука остани мое сонце, мој дожд остани Мој. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
На врв
Bottom