Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 359819" data-attributes="member: 3868"><p>Што ако се сретнеме,а не препознаеме,</p><p>Што ако се најдеме и премолчиме</p><p>Не би било ли подобро</p><p>Никогаш да не дознаеме</p><p>Само да се чувствуваме,во сонот</p><p>Таму каде што ја нема</p><p>Онаа која ја љубиш</p><p>Го пречекувам твоето лице</p><p>Со топли дланки,отворени</p><p>Преминувајќи ја секоја нова бора</p><p>Љубејќи ги твојте лузни</p><p>Да ја избришам тагата</p><p>Што од тајна настанала и во очите се скрила,</p><p>Не пуштај солза пред дождот</p><p>Да не биде тајната откриена.</p><p>Постојат моменти</p><p>Во таа мала тајна</p><p>Што болат јако и рани отвараат,</p><p>Како да сум среќна</p><p>Кога спијам будна,</p><p>Ако тргнеш ќе ме најдеш</p><p>Како за нас сонувам,заведи ме со искреност</p><p>Љуби ме и остави во сонот</p><p>Само тука знам да живеам.</p><p>Уште колку сонови будни ќе сонуваме?</p><p>Уште колку дена ќе трае овој сон?</p><p>Исто толку можеби и повеќе</p><p>Колку што е убаво да се биде нечие нешто,</p><p>Исто толку можеби и повеќе</p><p>Колку што е убаво да се биде твое се.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 359819, member: 3868"] Што ако се сретнеме,а не препознаеме, Што ако се најдеме и премолчиме Не би било ли подобро Никогаш да не дознаеме Само да се чувствуваме,во сонот Таму каде што ја нема Онаа која ја љубиш Го пречекувам твоето лице Со топли дланки,отворени Преминувајќи ја секоја нова бора Љубејќи ги твојте лузни Да ја избришам тагата Што од тајна настанала и во очите се скрила, Не пуштај солза пред дождот Да не биде тајната откриена. Постојат моменти Во таа мала тајна Што болат јако и рани отвараат, Како да сум среќна Кога спијам будна, Ако тргнеш ќе ме најдеш Како за нас сонувам,заведи ме со искреност Љуби ме и остави во сонот Само тука знам да живеам. Уште колку сонови будни ќе сонуваме? Уште колку дена ќе трае овој сон? Исто толку можеби и повеќе Колку што е убаво да се биде нечие нешто, Исто толку можеби и повеќе Колку што е убаво да се биде твое се. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
На врв
Bottom