Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 322564" data-attributes="member: 3190"><p>Дојди,</p><p>за да заминеш повторно,</p><p>да со себе во мене инспирираш,</p><p>твориш среќа,</p><p>не заборави,</p><p>донеси ми го како подарок оној миг последен,</p><p>што од водопадите на твоите прамени се слева,</p><p>пред да се допрат усните,</p><p>натопи ја распукната земја,</p><p>што умира низ прстиве,</p><p>гледајќи го скришно,</p><p>дождот во твоите очи,</p><p>нечуен,</p><p>од безвремени ноти запишан,</p><p>со трнливи чувства,</p><p>раце подади ми,</p><p>извади ја запалката од твојот џеб,</p><p>чкрапни и донеси светлина,</p><p>да наслика две сенки врз студените ѕидови во кои сум заборавен,</p><p>посебно таа што недостига,</p><p>секој пат е поубава,</p><p>кога јас доаѓам до тебе,</p><p>без да знаеш,</p><p>а твоето тело е исполнето со радост,</p><p>онака без да те прашам,</p><p>те дишам,</p><p>кога сум најосамен,</p><p>ме чувствуаш ли,</p><p>кога не те чувствувам,</p><p>не презирај ме,</p><p>сето ова ќе го премолчев,</p><p>да не те сонив сношти,</p><p>прости ми,</p><p>што понекогаш те вознемирувам,</p><p>без да знаеш.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 322564, member: 3190"] Дојди, за да заминеш повторно, да со себе во мене инспирираш, твориш среќа, не заборави, донеси ми го како подарок оној миг последен, што од водопадите на твоите прамени се слева, пред да се допрат усните, натопи ја распукната земја, што умира низ прстиве, гледајќи го скришно, дождот во твоите очи, нечуен, од безвремени ноти запишан, со трнливи чувства, раце подади ми, извади ја запалката од твојот џеб, чкрапни и донеси светлина, да наслика две сенки врз студените ѕидови во кои сум заборавен, посебно таа што недостига, секој пат е поубава, кога јас доаѓам до тебе, без да знаеш, а твоето тело е исполнето со радост, онака без да те прашам, те дишам, кога сум најосамен, ме чувствуаш ли, кога не те чувствувам, не презирај ме, сето ова ќе го премолчев, да не те сонив сношти, прости ми, што понекогаш те вознемирувам, без да знаеш. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
На врв
Bottom