Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 272550" data-attributes="member: 3190"><p><em>Копнеам да ти ги допрам рацете,</em></p><p><em>да ги милувам со усниве,</em></p><p><em>да ти ја насмеам душата,</em></p><p><em>да ја приближам,</em></p><p><em>допрам до мојата,</em></p><p><em>да не стивнуваат,</em></p><p><em>низ полиња бескрајни се додворуваат,</em></p><p><em>крилја од пеперутка,</em></p><p><em>булка си моја,</em></p><p><em>од крвта обоена,</em></p><p><em>да те прегрнам,</em></p><p><em>вистински,</em></p><p><em>искрено,</em></p><p><em>како што тоа добро го знам,</em></p><p><em>како што тоа го немам сторено,</em></p><p><em>како што тоа не сум го напишал,</em></p><p><em>ќе се расплачам како дете,</em></p><p><em>како маж,</em></p><p><em>ќе ти шепнам,</em></p><p><em>ти се предавам,</em></p><p><em>каде беше,</em></p><p><em>што те сокриваше од мене,</em></p><p><em>толку години сам,</em></p><p><em>толку вечности изгубен,</em></p><p><em>толку годишни времиња залуден,</em></p><p><em>а сега ти,</em></p><p><em>можеби си само сон,</em></p><p><em>ако не си,</em></p><p><em>ќе болиш,</em></p><p><em>секогаш на крајот од приказната,</em></p><p><em>од поемата,</em></p><p><em>Маја.</em></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Сите ликови во поемава се измислени, освен оние што не се.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 272550, member: 3190"] [I]Копнеам да ти ги допрам рацете,[/I] [I]да ги милувам со усниве,[/I] [I]да ти ја насмеам душата,[/I] [I]да ја приближам,[/I] [I]допрам до мојата,[/I] [I]да не стивнуваат,[/I] [I]низ полиња бескрајни се додворуваат,[/I] [I]крилја од пеперутка,[/I] [I]булка си моја,[/I] [I]од крвта обоена,[/I] [I]да те прегрнам,[/I] [I]вистински,[/I] [I]искрено,[/I] [I]како што тоа добро го знам,[/I] [I]како што тоа го немам сторено,[/I] [I]како што тоа не сум го напишал,[/I] [I]ќе се расплачам како дете,[/I] [I]како маж,[/I] [I]ќе ти шепнам,[/I] [I]ти се предавам,[/I] [I]каде беше,[/I] [I]што те сокриваше од мене,[/I] [I]толку години сам,[/I] [I]толку вечности изгубен,[/I] [I]толку годишни времиња залуден,[/I] [I]а сега ти,[/I] [I]можеби си само сон,[/I] [I]ако не си,[/I] [I]ќе болиш,[/I] [I]секогаш на крајот од приказната,[/I] [I]од поемата,[/I] [I]Маја.[/I] Сите ликови во поемава се измислени, освен оние што не се. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
На врв
Bottom