Црнобело Форум

Outrider
Outrider
Outrider
Outrider
пратам, многу сомителни ситуации, ова би можело да игра улога, 13,700 е на граница на можностите на Б-777 ама пак којзнае....се појавиле рибари од малдиви уште наредниот ден по исчезнувањето кои кажувале дека го виделе авионот како ниско лета...
сега пак малезиската власт без никаков доказ го објави случајот за завршен што наведува на кавер ап...
existence
existence
Мене друго што ме чуди е авто-пилот. Не верувам дека автопилотот е автоматско управување кое само го одржува на некоја висина со стабилна брзина и урамнотежување без никаов обзир на насоката на движење. Да било 45-та би ми звучело логично, ама во 2014-та не ми влегува во глава тоа никако.
Outrider
Outrider
Марсељезата фина песничка инаку. Сега не ред е светско во фудбал само тешко ќе биде. Не за друго, Белгија е тука... и Бразил како фаворит во сенка.
existence
existence
После `98ма време им е :D После го имаат и европското во Марсеј, па можда и тоа ќе бидне. Оз арм ле ситојеееееен, формон во батајон ^_^
Outrider
Outrider
Некој лик ја напишал за една вечер, во настап на инспирација после станала хит меѓу рајата па догурала и до химна... the rest is history as they say...
Најјака химна е ле марсељњз... британската е досадна, немачката буди асоцијации на кукаст крст, за македонската не вреди да се куца по тастатура...
existence
existence
Од гроб станале славните јунаци, земале лопати за подлабоки дупки? :D
Outrider
Outrider
Тоа `од гроб станале` наведува на заклучок дека се работело за вампири или зомби. А можеби и за двете. Према тоа Даме Груев бил брејн итинг зомби а Карев - вампир. Не е ни чудо шо не успевале востанијата...
existence
existence
А пази, постоела самопрогласена Крушевска Република врз основа на тоа што влегле во 5 објекти во Крушево и преседиле таму 10 дена. Замисли денешниве тајкуни да си самопрогласуваат републики врз истите основи. :D
Outrider
Outrider
Има и такви, не се тајкуни некои ама се државотворно настроени :)
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_micronations

Од друга страна не знам зошто цела маќедонија ја слави крушевска република кога таа си била крушевска, воопшто не прогласиле никаква маќедонија таму туку град држава
Outrider
Outrider
Ко америте со ремембер аламо а тоа било република тексас немало врска со јуесеј
existence
existence
Баш ме интересира дали Турциве ја признале како република или тоа си било само као „Еј абе. Ја, ти, Даме, Коле, Питу и Ѓоре прајме република. Ама само меѓу нас тоа.“
Outrider
Outrider
Не знам во тие времиња како одело признавањето, порелаксирано било од сега а немало ни обединети нации... турците нормално не ја признале, нешто како микронациите погоре или некои градови држави по немачка и италија, во италија имало држава со 300 жители која постоела со векови...
А не го заборавај ни Ватикан денес :)
Има и држава без територија, признаена од ОН некаков витешки ред (!?)
Outrider
Outrider
И технологијата не им била јака страна, дрвен топ, really? Кинезите пред 10 века правеле бронзени. Имало ваљда калајџии, ковачи, леари на звона..... да направеле топ како шо е ред...
existence
existence
Да не го спомнеме фактот дека првите топчиња се распарчиле. Битно фрлале мечкини камења по душманите, пошто пукање со пушка било too mainstream. xD
Outrider
Outrider
пушките им биле стејт оф ди арт, австриски манлихер, шверц од некаде :)
којзнае турците колку се израдувале на `инвентивноста` на комитите. Thats like....a cannon. That kills its crew.
existence
existence
Дедо Иљо Малешевски ги трампал :D
Outrider
Outrider
Сепак добра идеја. Треба да се размисли за стварање држава, територија и не е важна толку :)
existence
existence
Битно е државен печат да се има. Другото гајле ти е. Ах... и демократија да имаш, ако не сакаш америте да те бомбардираат. Т.е. Нато де, цело време ги мешам.
Outrider
Outrider
Или теократија. Ватикан и Сауди Арабија не ги чепкаат :)
А избори и такви работи....нема поента. Ќе се прогласам за пресидент фор лајф.