Црнобело Форум

Solstice
Solstice
Техникал дет уште се нарекува и Prog death инаку. Имаат многу елементи на prog,jazz и класика ако заслушаш убаво. Инаку,зависи за каква музичка хармонија збориме,имаш разлика од Пинк Флојд до Некрофагист,а и тие и тие се хармонични,но зависи до слухот.
Solstice
Solstice
Ако праиш муабет со музички критичар што цел живот слушал Моцарт,Бетовен,Ваи,Малстим и го прашаш дали техникалија има хармонија,ќе ти рече не.
http://www.youtube.com/watch?v=qc98u-eGzlc
Не можеш да кажеш дека нема експерименталност и хармонија,иако жанрот си го нарекуваат џент,основите се техникалија :)
existence
existence
Ај вака, кажи ми што подразбираш под хармонија уствари? Не ме сфаќај грешка, не те потценувам туку сакам да си направиме убаво муабет.
existence
existence
Пер, музички критичар е човек кој разбира музичка теорија и анализира врз база на тоа. Не е битно дали слушал Моцарт, Бах или Бетовен. Замисли, јас имам полно пријатели кои завршиле музичка академија и се скршиле проучувајќи музичка теорија и велат дека Прог метал (особено нешто у стил на Дрим), фјужн/фри/модал џез и прог рок имаат најкомплексни музички структури (хармонија, ритмика, мелодичност).
Solstice
Solstice
Отсвирување на 2 или повеќе тона истовремено и да звучат слеано,комплетно
existence
existence
Многу покомплексно нешто од тоа. Тоа што го велиш ти се нарекува акорд (обично и така ни кажуваат во школо зашто или се тапа или не сакаат да губат време за да објаснат). Хармонија од друга страна е низа акорди (два-три-пет) и често ја мешаат со полифонија или прогресија
existence
existence
(немаше место во претходниот коментар)
Всушност со прогресија има допирни точки, но сосема од различно гледиште анализираат двата поими. Пример чиста молска прогресија од a-F-b(dim)-d има проста хармонска структура.
Solstice
Solstice