Во бојата на очите прочитајте им го карактерот

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Синооките бараат нежност

Привлечни и симпатични, синооките би направиле сè за саканата личност. Пристојни се и со смисла за хумор, можат да го развеселат секого. Сините очи привлекуваат внимание, па овие луѓе обично се срамежливи. Но, ако се опуштат, сакаат да се истакнуваат, зборливи се и нежни. Во љубовта знаат премногу да бараат.

all true :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Blondie

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,359
2,207
423
Дома пред Пц
Семејството е најважно за оние со кафеави очи

Овие луѓе на работа се сериозни, а во кревет страсни – секогаш размислуваат како да го задоволат партнерот. Семејниот живот им е најважен, чувствителни се и сакаат деца. Одговорни се и доверливи, а многу ретко срамежливи. Креативноста не им е силна страна ни во работата ни во љубовта.

потцртаново....блага веза нема :D

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
За тие што прашуваа каква е сива боја на очи, отприлика вака нешто би било:
Отвори ја прикачената датотека 4742

А нека ми дефинира некој ако може каква боја се овие? :)
Отвори ја прикачената датотека 4743
Koлку што јас знам тоа се вика централна хетерохромија. Воглавно бојата на очите се менува од центарот кон крајот на ирисот.

Fallen.

Полноправен Член
26 февруари 2012
39
28
18
33
Мене ништо не ми е точно. Кај моите очи доминира кафеавата, ама зависи под која светлина и во кој дел од денот, се мешаат со зелено. Ни во делот за кафеави, ни во делот за зелени не се пронајдов. Онака, ич.

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Синооките бараат нежност

Привлечни и симпатични, синооките би направиле сè за саканата личност. Пристојни се и со смисла за хумор, можат да го развеселат секого. Сините очи привлекуваат внимание, па овие луѓе обично се срамежливи. Но, ако се опуштат, сакаат да се истакнуваат, зборливи се и нежни. Во љубовта знаат премногу да бараат.

Сивооките сакаат фер-плеј

Во врската се нежни, логични и полни со поддршка. Објективни противници при конфликти, никогаш не претеруваат и многу се непристрасни. Зрели се и чисто размислуваат во љубовта и наклонети се кон анализирање.

Зелените очи хипнотизираат

Зеленооките сакаат долги врски, брзо се врзуваат за еден партнер со кој можат да го поминат цел живот. Верни се, но и љубоморни, љубопитни и желни за експериментирање. Ретката боја на очи им дава предност при заведувањето, бидејќи го хипнотизираат секој што гледа во нив.

Ја имам зелено-сино-сиви очи. Тоа болдираното е точно, бар ја шо мислам.. :)

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Koлку што јас знам тоа се вика централна хетерохромија. Воглавно бојата на очите се менува од центарот кон крајот на ирисот.

Знам, затоа викам не може на луѓето со такви очи да им се одреди бојата. Моите се како прскани, мали зелени точки имат преку цел ирис, а само од блиску се гледаат, од далеку изгледаат плави. :unsure

Nicole

Староседелец
27 јуни 2012
249
226
643
Зелените очи хипнотизираат

Зеленооките сакаат долги врски, брзо се врзуваат за еден партнер со кој можат да го поминат цел живот. Верни се, но и љубоморни, љубопитни и желни за експериментирање. Ретката боја на очи им дава предност при заведувањето, бидејќи го хипнотизираат секој што гледа во нив.
Колку е точно :D за болдираното, да, ама не претерано :)

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

m.o.p.

Активен Член
14 февруари 2012
348
221
43
34
Чајџилница
Доминантните имаат темнокафеави очи

Природни лидери со силен и цврст карактер. Тие се одлични љубовници кои знаат да го усреќат партнерот, но честопати се доминантни, што може да предизвика проблеми. Присебни се и одлична поддршка ако имате проблеми.