Автостоп патување

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Што е тоа Автостоп? -Запирање моторно возило на пат од пешак со молба да биде превезен.

Дали некогаш сте правеле автостоп?
Дали сте земале патници што прават автостоп?
Дали сте ЗА или ПРОТИВ?
Безбедно ли е денес да се патува со автостоп?

8366675094ca14cba3f6de332795482_orig.jpg

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Сум правел автостоп ама на кратки релации. За долги релации не би рекол дека е безбедно кај нас да се автостопира, сега у автобус не е безбедно па камоли автостоп. А у време на Југославија знам дека често се користело автостопирање и можело цела Југославија и пола Европа со автостоп да ја поминеш

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Сум правел автостоп ама на кратки релации. За долги релации не би рекол дека е безбедно кај нас да се автостопира, сега у автобус не е безбедно па камоли автостоп. А у време на Југославија знам дека често се користело автостопирање и можело цела Југославија и пола Европа со автостоп да ја поминеш

Е тоа биле времиња во Југославија. А сега на автостоп може некој со пушко-митралез да ти излезе.

• Ми се допаѓа
Реакции: Гонзо

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
никогаш не сум имала такво искуство ниту па планирам...во ова време да ставам трн у здрава нога не планирам :frantic

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
афтостоп га измисле хипици : ) чичко ми од карпош два три е бија хипик, имаше га и на емисију на прву : P ишја е афтостоп по цело средоземно море, на времето..... и едн пут до лондон е ишја афтостоп, кажуваја ми е, сфака му час, поздраф до чичко Видe
...ја идеше афтостоп од штип до куманоо, у студенски године, едн пут залута ептен, од штип до сфети николе, од там до велез, од велез до скопје и од скопје до куманоо дојде си сс јуктуриз бус : ) чисто онакој авантуристички, тој ми е у крф : )

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
32
Битола
сум праел битола-прилеп неколку пати,, прејако е чувството има адреналин инаку за подолги релации мислам дека би тргнал во некое иделано време иво идеално општество инаку кај нас е премногу опасно ..

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Никогаш не сум патувала автоспот и мислам дека никогаш не би патувала, освен во некоја неизбежна ситуација, кога се нема друго чаре...
Што знам, не ми е безбедно, од кај знам што човек е тој кој ќе те земе...

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Не, не ни сакам, во ова тешко време се има, се може да ти се случи. Со непознати се возиш едно е да си машко сосем друго женско.

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
32
Битола
Не, не ни сакам, во ова тешко време се има, се може да ти се случи. Со непознати се возиш едно е да си машко сосем друго женско.
е оти сега прајш дискриминација , замисли патувам пример јас автостоп и некоја женска ко ким кардашијан ме качи во колаат и ме силува по пат едно неколку пати, знајш колку лошо ке ми дојди :D

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
е оти сега прајш дискриминација , замисли патувам пример јас автостоп и некоја женска ко ким кардашијан ме качи во колаат и ме силува по пат едно неколку пати, знајш колку лошо ке ми дојди :D

А ако те качи некоја како Есма Реџепова? :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Caci