Сакам да кажам/Сакам да прашам

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Седни надвор во двор/тераса и уживај - јас така правам моментално :)
Сега почна да станува „нормална“ :)
Кај мене грми и некако на тераса додека грми не ми се искача, оти како што сум си горе така наеднаш да не се најдам и доле :)

@КоњчетоЅвончо @Хептаграм XI а дали вечерва ви делува крвава месечина на расположението?
Јас ништо посебно не чувствувам а слушам дека некои луѓе се вознемирени и напнати.
Што знам, доста смирена бев денес ако е таков ден нели можеби кај мене обратно делува. :)

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
@КоњчетоЅвончо @Хептаграм XI а дали вечерва ви делува крвава месечина на расположението?
Јас ништо посебно не чувствувам а слушам дека некои луѓе се вознемирени и напнати.
Една египетска мантра има Aka dua побарај ја на нет... ако си вознемирена, пеј и ја на месечината - велат че те смирела :)

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Okovi ...ama slatki se sepak.
Ако татко ти те учел и покажувал дека мажот е главата на семејството и има да го слушаш без разлика на било што, дури и да е идиот и да те удира од земја - не се баш слатки!
Но, ти си знаеш :)

Романтизмот е убава ствар, но нереална и малку опасна кај луѓе со слаб дух.

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

pozdrav eden topol

Истакнат Член
10 ноември 2017
606
347
63
Ако татко ти те учел и покажувал дека мажот е главата на семејството и има да го слушаш без разлика на било што, дури и да е идиот и да те удира од земја - не се баш слатки!
Но, ти си знаеш :)

Романтизмот е убава ствар, но нереална и малку опасна кај луѓе со слаб дух.

Jas bev tatina maza.

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World

„Ние сме како деца оставени без надзор, сами да си играат во кутии со песок, при што од нас не се бара ништо конкретно, или барем така ни се чини. Веќе не го доживуваме она чувство на неизбежност како нашите предци, па затоа бргу се откажуваме од сите обиди за постојан напор кон одредена цел, речиси како да не можеме да се фокусираме. Ова е само делумно објаснување, бидејќи т.н. објективна реалност е токму истиот тој Пекол од кој нашите предци биле толку нестрпливи да побегнат.“
- За ВОЛЈАТА и ЉУБОВТА

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Абе ајде, што е работата неможете ни мислите да си ги кажете и да дискутирате на форумов, пак ли ќе имам најмногу размисли и дебати тука со вас?
Дајте малку мислете, критикувајте, дебатирајте активно - што се срамите, не знаеме кои сте, во моментов :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and escape