Како и колку заработуваат форумите, модераторите и админите

Статус
Затворена за нови мислења.

misti.diva orhideja

Член со 30 казнени поени
10 јануари 2017
262
195
43
Е баш ме занима колку изнесува заработувачката и од што им зависи големината на платата на сите што се запослени на форумиве?

На еден форум има тема за да прашаш која професија колку зима плата, ама немаше никаде поставено и одговорено прашање за ова што мене ме занима.
Ако има вакво питањце, се извинувам и кантосајте ме, а ако нема, тогаш ќе Ве молам да ја задоволите мојата радозналост:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and BadBoy007

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Мене на времето (не во Југославија) ко ме прашуваа да бидам модератор, бесплатно беше. Или јас сум глуБ и че ме искористеа или стварно не земаат пари, ама се ми смрди на второво.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

misti.diva orhideja

Член со 30 казнени поени
10 јануари 2017
262
195
43
Мене на времето (не во Југославија) ко ме прашуваа да бидам модератор, бесплатно беше. Или јас сум глуБ и че ме искористеа или стварно не земаат пари, ама се ми смрди на второво.
Не ќе да е за без пари..па и за такво работно место се испотепаа (не е битно на кој форум) а и кога ќе го фанат тоа место некако не им се напушта така лесно.

misti.diva orhideja

Член со 30 казнени поени
10 јануари 2017
262
195
43
Зависи од придонесите на форумот. Еден поен казнен 20 евриќи, а ако падне и бан бонус 50 евриќи.
Ваууууууууу..па колку бе душо имаш ти заработено, ете само од мене на пр..хаххахаххаа.....од тебе очекувам искрен одговор, навистина како зарабоуваат форумите и вие.:)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ваууууууууу..па колку бе душо имаш ти заработено, ете само од мене на пр..хаххахаххаа.....од тебе очекувам искрен одговор, навистина како зарабоуваат форумите и вие.:)
Па еве ти кажувам колку. Затоа не даваме функции.

misti.diva orhideja

Член со 30 казнени поени
10 јануари 2017
262
195
43
Па еве ти кажувам колку. Затоа не даваме функции.
Штом вака криете и не објавувате, тоа значи дека е доброооооооооооооооооо.
А за форумот не ми кажа на кој принцип заработуваат...(можеби сакам форум да отворам , па затоа се интересирам).

• Ми се допаѓа
Реакции: exdoxia

misti.diva orhideja

Член со 30 казнени поени
10 јануари 2017
262
195
43
Сорос го плаќа форумот и дава плати. Ептен добра е платата и затоа не даваме никој да ни се приближи до фотелја и се штитиме заедно.
Јас бев потполно сериозна со прашањето..сепак ти благодарам на НЕкомплетниот и несериозен одговор.

• Ми се допаѓа
Реакции: exdoxia

BadBoy007

Активен Член
26 септември 2016
209
166
43
Е баш ме занима колку изнесува заработувачката и од што им зависи големината на платата на сите што се запослени на форумиве?
Еве ќе ти дадам мое стручно мислење Мисти Дива + љубопитна во последно време. :zelen

Секој сајт што има голем број на посетители обично заработува од огласи и маркетинг. Или Google Adsense или фирми што плаќаат да се рекламираат на сајтот. И во глобала тоа е општиот одговор на твоето прашање, иако има и многу други онлајн услуги преку кои може да се заработи.

Конкретно на форумов не гледам огласи, така што ЦБ како форум мислам дека не заработува многу, но затоа пак главниот сајт crnobelo.com заработува и така има (cash) за сите администратори, модератори итн. освен за нас обичните членови пошто ние сме муштерии. :D

Е сега ако толку те интересира точна бројка прашај ги сопствениците на сајтот ЦБ иако не верувам дека ќе ти кажат пошто ги кријат приходите како змија нозете. :D

Статус
Затворена за нови мислења.