Дали самите си ја правиме сопствената среќа?

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Он/а е сите луѓе ;) , има многу пациенти во облик на етно село ,а не е местово мислам дека само да се напише нешто или само 2-3 збора (удрена работа) :kafe
Што се однесува до среќата мислам дека многу влијае надворешниот фактор ,многу работи не зависат од самите нас така да колку и да си скроиме нешто значајно за нас или нешто со што би се чувствувале повеќе среќни , среќата мислам дека треба да ја гледаме на широко поле не моментално , секогаш е променливо тоа дали си или не си :kafe(handshake)

incule

Староседелец
5 јануари 2015
740
128
1,053
30
Ако не си направам ја да бидам среќна кој друг?? Да чекам некој од надвор?? Да мојте ме прават среќни,моето семејство ама ако не се задоволам ја самата себе кој друг?? Да купам облека, да правам нешто што ме прави среќна

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
@incule
Ти па не се правдај, не гледаш ти љубоморат на популарноста, посебно овој што вика дека не те зафркава. Зошто му се правдаш ? :zelen(star)

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Тоа е се во ред , среќата во глобала кај секој не само кај тебе не ја социнуваме самите ние или пак заедно со нашите дома , влијанијата од секојдневниот живот се повеќето подоминантни од нашиот круг во кој е да речеме се во ред и се на место ...

incule

Староседелец
5 јануари 2015
740
128
1,053
30
Тоа е се во ред , среќата во глобала кај секој не само кај тебе не ја социнуваме самите ние или пак заедно со нашите дома , влијанијата од секојдневниот живот се повеќето подоминантни од нашиот круг во кој е да речеме се во ред и се на место ...
Ако не си направам ја да бидам среќна кој друг?? Да чекам некој од надвор?? Да мојте ме прават среќни,моето семејство ама ако не се задоволам ја самата себе кој друг?? Да купам облека, да правам нешто што ме прави среќна

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
"Јас сум си многу среќна личност“
Вака секој ден одма после будење.
Шо има врска ако шефот ми се издрал, некој близок мој има неизлечива болест, љубовта ме напуштила. Мене пак ми е топ.

misti.diva orhideja

Член со 30 казнени поени
10 јануари 2017
262
195
43
Зашто мислиш дека се розови очила? Не мора да е неку*оболие ако нејќеш другите да ти ја кројат среќата.

Јас мислам дека сопствената среќа не треба да ни зависи од други. Фак јес други може да ни влијаат на среќата, но сепак треба да сме среќни заради нас самите. Еве на пр. индивидуално сум среќен и таа среќа не ми зависи од никого, но на пр. во поглед на некои особи може да не бидам најсреќен, ама тоа е друго ниво на среќа. Битно е јадрото да е среќно. Капиииш мисти? :*
Среќата е индивидуана работа и тоа што за тебе е среќа, за мене не мора да биде...но, ти велиш дека битна работа е јадрото да биде среќно, нели..а јас велам дека за да биде тоа среќно, треба да се има причина поради таа среќа...не е работата да се забегаме и залажуваме со мислите дека сме среќни, значи треба да имаме добри причини за тоа.:*

• Ми се допаѓа
Реакции: BadBoy007