Сакам да кажам/Сакам да прашам

Neverna Mala

Староседелец
21 ноември 2013
123
79
1,038
34
Мирна ноќ , после исчекување на нови потреси мислам дека изминатава ноќ беше доказ дека треба да се спакуваат шаторите и напуштат викендиците , нема правило тука само што лично мислам дека повеќе нема да не тресе (wave)
Веројатно си во право, поминати се повеќе од 24 часа без никаков потрес и голема е веројатноста дека почвата во тоа жариште е смирена според мене за еден подолг период.
Е сега можно е да се почивствува некој земјотрес од друго епицентрално подрачје пример од Грцика, Србија....како што најсилниот од кај нас се почувствува кај нив, ама потреси со ваков интензитет и ваква серија не би требало да има. Само да потсетам ова е прв ваков земјотрес по 63. Така да мислам дека би требало да здивнеме на подолг период.

• Ми се допаѓа
Реакции: corki and Mnogo Bitno

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Веројатно си во право, поминати се повеќе од 24 часа без никаков потрес и голема е веројатноста дека почвата во тоа жариште е смирена според мене за еден подолг период.
Е сега можно е да се почивствува некој земјотрес од друго епицентрално подрачје пример од Грцика, Србија....како што најсилниот од кај нас се почувствува кај нив, ама потреси со ваков интензитет и ваква серија не би требало да има. Само да потсетам ова е прв ваков земјотрес по 63. Така да мислам дека би требало да здивнеме на подолг период.

Ќе има за викенд, ама поинакoв малку :D:D:D

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: corki and Neverna Mala

Neverna Mala

Староседелец
21 ноември 2013
123
79
1,038
34
Ќе има за викенд, ама поинакув малку :D:D:D
Ма дај боже да се потсмири, ќе направам јас вештачки земјотрес :D од саботата наваму душа ми излезе од страв не сум се избањала од саботата, ќе се замијам на брзина под мишки и доле и бегај. Ако биде мирно до вечер ќе падне прво едно добро ќиснење во када а здравје боже за виќенд ќе има убав земјотрес.

• Ми се допаѓа
Реакции: corki

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
Damn it ! :D

giphy.gif

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Не ги разбирам оние луѓе кој погоолемиот дел од животот го живета во стил (ебиветер) или ноншалантно , луѓе на кој се им е онака неважно ,на кој се им е ај утре ,ај задутре , кога ќе кажат нешто не стојат на збоор , кога ќе ветат нешто не исполнуваат , јас во мојот круг таквите сум ги истребил одамна како ориз ,а сега мислам дека нема ,а може и не сум начекал тс не излегло тоа на виделина ..
Не ми е јасно исто така како ништо во животот не го сваќаат како обврска ,како потреба , пасивни до немај каде , песимисти наместо оптимисти , едноставно се во животот им е к*р се тресе во ладна вода во топла му студи .
Жал ми е што не можат никогаш да се сменат и ќе си патат во живоотот ,а што е нај трагично и жално никогаш нема да сватат :svirka (wave) :kafe