Дрогата и вашиот партнер

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Ситуација која е многу честа во последно време.
Замислете дека сте во врска со некого, одите 5-6 месеци и после тоа дознавате дека тој\таа цело време лажел\а дека не користи никаков вид на дрога.
Како ќе реагирате?
Дали повеќе ве боли тоа што ве лажел\a или тоа што тој\таа користи дрога?
Дали ќе ја продолжите врската и покрај лагите?
Поконкретно, дали би ја завршиле врската заради користењето марихуана или го оправдувате користењето на тој вид дрога?

Ако вашиот партнер е зависник од дрога и ја одбива вашата помош, тогаш најдобро е да се разделите. Зависниците често ги повлекуваат своите партнери во неволја, не можат да им понудат никаква сигурност и се склони кон лажење и изневера.

Замислив како е.
Идела со мене.Ми ја знаела ситуација, стресовите, нервозите, напнатоста.Знаеше дека користам нешто за да бидам океј.Никогаш не и признав со да или не.Никогаш пред нејзе не сум направил.Знаев дека ако тоа го направам пред нејзе ќе ја скршам психички.Таа се носеше со цела ситуација уште 2 месеца.Повеќе не можеше да издржи.И раскинав за да некогаш и негде можеби повторно да бидеме заедно.
Воедно тоа ми беше најтешкииот и најцрниот период во мојот живот.Имам големи дупки во моите сеќавања, но и длабоки рани и траги од истото.
Не го посакувам тоа никому.

И да, трева дувајте колку сакате.После секс еден џоинт, нешто жестоко и нешто благо е совршенство.Ако девојката знае да ужива.

Ама не пробувајте ништо што завршува на -ин :)

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Мојот драг партнер се дрогува веќе подолго време, еве го дури и на Форумов сам си признава ама нема везе јас пак си го сакам, понекогаш и јас со него си зимам ;) нАркоман :giggle

• Ми се допаѓа
Реакции: The_Mayor

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
МНОГУ Е ЛЕСНО ДА СИ НАРКОМАН,ДА ПОБЕГНИШ ОД СИТЕ ПРОБЛЕМИ И ДА НЕ ТИ Е ГАЈЛЕ ЗА НИШТО И ЗА НИКОГО,ДОЈДИ НАДМИНИ ГИ,РЕШИ ГИ И ИЗДРЖИ Е ТОА Е ХРАБРОСТ ! ЗА ,МЕНЕ НЕ Е ХРАБРОСТ ЛЕЧЕЊЕТО ОТКАКО ЌЕ ЈА ОПЛЕСКАШ РАБОТАТА...ТОА Е САМО СЛАБОСТ,ЕМОТИВНО НЕСТАБИЛНА ЛИЧНОСТ !

• Ми се допаѓа
Реакции: pikolino

Sesil

Староседелец
20 февруари 2012
300
230
1,043
1. 5-6 месеци да те лаже некој треба да си глуп
2. дрога е у питање, ако зема тешки опојни средства , и да почнал коа сте ја почнале врската за месец ке се познава оддалеку дека е наркоман, и да не ти каже сам ке забележеш
Ако почне дечко ми да зема дрога одма се откажуам од него, касно е човек од 25+ години да го учиш шо е добро, а шо не чини.

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN and $3Я3|\||)&p&†Y

Mardy Bum

Староседелец
25 април 2012
177
180
643
behind you!
хаха па 5-6 месеца врска а ти да не знаеш дека се дрогира или во тебе е проблемот, глуп/а, наивен/на или врската нема врска :D е сеа па може ќе ми смета ако е на потешки дроги и многу изгорен :D ако не (hug) ..секако зависи колку врската е сериозна, ако е нешто минливо и попатно нема секирање само дружење :pusi

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

WolfGirl

Староседелец
21 јуни 2016
214
136
1,053
Човекот со кој сум веќе 4 години , на негова 17 годишна возраст земаше марихуана . Ама онака повремено . Не се одкажав јас од него . Тој ја остави марихуаната . Инаку зависи што карактер има човекот . Ако има цврст карактер , ќе се одкаже од дрогата . Ако нема карактер два дена нема да може без дрога . Мојов е чист веќе 3 години и околу 11 месеци . Кога би земал уште , би го приметила веднаш . Не сум земала никогаш марихуана ниту пак сакам , ама пред мене другарки пушеа џоинт и мирисот ми е сеуште во нос ( иако од тогаш има 3 години ) . Толку ми смрдеше што истиот миг ако не си го дигнев задникот од таму мислам дека ќе си ги истурев цревата на лице место . (puke)
П.С. Ако цигарите се сметаат за дрога , наркоманка сум признавам:unsure

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
А јас знам и еден пар што сега веќе не е пар. И тој така беше упорен и со цврст карактер ама хорсаш. Издржа три-четири дена во име на љубовта и толку беше од нив.

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
Едно е Хорс ... а сасвим друго е Марихуана, разликата е како црно и бело што се вели.
Многу луѓе ме нервираат што сите дроги ги ставаат во 1 ист кош, а зимал Хорс, а Марихуана ... исто им се фаќа на луѓето, одма бам етикета, он е наркоман :D

Јас пре би била со некој што дува Марихуана чат пат ... ајде народски кажано, пре ќе бидам со „наркоман“ кој што фина и добра особа ... отколку со некој „нормален НЕнаркоман“ а да се понаша карактерно бетер од Хорсаш.

Значи да сумираме, не ме интересира кој што прави со својот живот, и никого не етикетирам - додека си фин со мене, ќе бидам и јас фина со тебе, останатото не ме интересира.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Едно е Хорс ... а сасвим друго е Марихуана, разликата е како црно и бело што се вели.
Многу луѓе ме нервираат што сите дроги ги ставаат во 1 ист кош, а зимал Хорс, а Марихуана ... исто им се фаќа на луѓето, одма бам етикета, он е наркоман :D

Јас пре би била со некој што дува Марихуана чат пат ... ајде народски кажано, пре ќе бидам со „наркоман“ кој што фина и добра особа ... отколку со некој „нормален НЕнаркоман“ а да се понаша карактерно бетер од Хорсаш.

Значи да сумираме, не ме интересира кој што прави со својот живот, и никого не етикетирам - додека си фин со мене, ќе бидам и јас фина со тебе, останатото не ме интересира.
Ова последново важи за пријатели, во врска е друга работата, и те како ќе ти биде гајле што прави. :)
За другото се согласувам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
Ова последново важи за пријатели, во врска е друга работата, и те како ќе ти биде гајле што прави. :)
За другото се согласувам.
Тоа последното беше општо кажано, не само за пријатели, туку и општо за луѓето ... дур е добар човек кон мене, било кој, и јас ќе бидам ... али а ми стапне некој на жуљ што се вели, е тогаш, са сречом на таа особа :D
Али да не забегуваме оф-топик :)