Приказна за епилепсијата

epilepsija makedonija

Полноправен Член
13 септември 2015
35
13
8
www.epilepsijamakedonija.mk
Никој не гарантира дека нема да се повтори, сепак постои можност. А науката до денес не успеала да објасни што точно ги предизвикува нападите. Можам да кажам дека тие се зголемен електрицитет во мозокот и тоа е се, и ние и лекарите и сите моментално го знаеме само ова

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Аха, па добро, се надевам некој ден ќе се дознае што точно е причината за тие напади и воопшто за создавањето на тој електрицитет во мозокот.
А да прашам уште ова. Отприлика има некои симптоми дека се повторува/појавува епилепсијата мислам за после 20 тата година, ме интересира за да знам да си изреагирам на време. Не ми се случило до сега ништо што би наликувало на таков напад само доста често знае да ме заболе главата толку силно што мислам дека во истиот момент ќе ми пукне.

epilepsija makedonija

Полноправен Член
13 септември 2015
35
13
8
Аха, па добро, се надевам некој ден ќе се дознае што точно е причината за тие напади и воопшто за создавањето на тој електрицитет во мозокот.
А да прашам уште ова. Отприлика има некои симптоми дека се повторува/појавува епилепсијата мислам за после 20 тата година, ме интересира за да знам да си изреагирам на време. Не ми се случило до сега ништо што би наликувало на таков напад само доста често знае да ме заболе главата толку силно што мислам дека во истиот момент ќе ми пукне.
Па нема беш некои симптоми, ова е едно чудно нарушување каде нападите не се знае ни кога ни каде ни како ќе се појават

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Нема на што, тука сме. Можете да не посетете и на нашата страна или на соц. Мрежи :)
Ве следам и таму, од Битола или Прилеп бевте вие така? :)
Грешка на стариот профил сум ве следела, ама ете сега ќе почнам и на овој, и доколку на некој начин можам да помогнам некако стојам на располагање :)

Последна промена:

epilepsija makedonija

Полноправен Член
13 септември 2015
35
13
8
Ве следам и таму, од Битола или Прилеп бевте вие така? :)
Во прилеп сме, инаку низ цела држава функционираме, се со цел подобрување на свеста и квалитетот на живот на овие лица

• Ми се допаѓа

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Во прилеп сме, инаку низ цела држава функционираме, се со цел подобрување на свеста и квалитетот на живот на овие лица
Да да и мило ми е што има едно такво здружение, сепак епилепсијата не треба да биде пречка за понатамошниот живот на тие луѓе кои ете за жал имале таква среќа да се соочат со неа. Некаде дури се спомнува дека епилепсијата е болест на генијалците, баш поради тоа пребрзо работење на мозокот.

epilepsija makedonija

Полноправен Член
13 септември 2015
35
13
8
Да да и мило ми е што има едно такво здружение, сепак епилепсијата не треба да биде пречка за понатамошниот живот на тие луѓе кои ете за жал имале таква среќа да се соочат со неа. Некаде дури се спомнува дека епилепсијата е болест на генијалците, баш поради тоа пребрзо работење на мозокот.
Точно така баш ова НАРУШУВАЊЕ го имале многу генијалци и познати лица. Дел од нив се Александар Македонски, Цезар, Наполеон, Достоевски, Аристотел, Сократ, Питагора, Да Винчи и мн. други

• Ми се допаѓа

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Леле аманте со тоа. Де бре дај докажете дека Александар Македонски, Цезар, Да винчи и остали имале епилепсија. Едно време и вегани биле, сега и епилептичари, утре може и аутизам ќе излезе дека имале. Кој ви е доказот конкретно еве Питагора дека бил епилептичар?