Колку посакувам да имам куќичка покрај море или океан. Да бидам опколена со зеленило и да немам соседи. Само јас во мојата куќа покрај вода. Да имам малце поголем имот, да можам да си растам разни работи, од зеленчук и овошје, до билки и канабис. Да си се хранам воглавно од тоа што ќе го насадам, да си создавам разни масла и балсами, да уживам во сопствениот плод. Да научам да ловам риби и да наоѓам морски плодови, да уживам во нивното пронаоѓање и нивниот вкус. Да си правам скара од моја уловена риба, мои растени и набрани зачини и зеленчуци. Да уживам во зелената боја која ќе ме опколува. Да уживам во водата, нејзиниот одблесок во било кој период од денот... обожавам вода! Таа е мојата терапија. Да уживам во секојдневното пливање, во сонцето. Да уживам во смирената вода, но и во нејзината разбранетост. Го обожавам звукот на бранови. Сакам да го слушам ветерот и океанот додека седам удобно во мојата сигурна куќа, уживајќи добро виски додека си гледам филм и си го галам мојот поспан кафеав лаврадор. Да, сакам да имам и пес, еден прекрасен кафеав лабрадор. Заедно да си шетаме, да се качуваме понекогаш на повисоки места. Сакам вода, зеленило, чист воздух! Сакам да сум далеку од бедни користољубиви (не) луѓе, полни со омраза и негативна енергија. Јбг, daydreaming ме убива.