Дали криминалец се раѓа како таков или го создава опшеството?

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Едно е точно ,а и го кажав па кој сака нека си свати ,значи и покрај тоа што бев убеден пак се консултирав со лица кој работат во МВР и кога ги прашав се насмееа и ми кажаа дека едно со друго врска нема ,значи педофил или нез што не се квалификува како криминалец !!

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Едно е точно ,а и го кажав па кој сака нека си свати ,значи и покрај тоа што бев убеден пак се консултирав со лица кој работат во МВР и кога ги прашав се насмееа и ми кажаа дека едно со друго врска нема ,значи педофил или нез што не се квалификува како криминалец !!
Се вртиме во круг со муабетов...ама ај да прашам...ако не е педофилот криминалец тогаш според законот што е и според твоите извори од МВР?
И мислам дека правниците се покомпетентни околу ова прашање...

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Па не би рекол дека правниците се покомпетентни али имаат доста разбирање околу ова прашање , едно знам само дека не се именуваат односно карактеризираат како криминалци во полиција ,сигурно таквиот тип на луѓе имаат медицински термини со кој се нарекуваат затоа сто тие се медицински односно Демир Хисарски случаеви , и секогас ќе стојам зад тоа дека да речеме Педофилот не е криминалец !
Како може политичар да е криминалец доколку не злоупотреби службена должноост ?????????
Значи не може да биде ,а ако погрешното тврдење тука дека е криминалец политичар само туку така дека е политичар ,тогаш дали е криминалец туку така директорот на Паркови и Зеленило ?!
Значи тука малце се мешаат баби и жаби ,реалната слика и вистина е спротивна на таквите тврдења !

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Па не би рекол дека правниците се покомпетентни али имаат доста разбирање околу ова прашање , едно знам само дека не се именуваат односно карактеризираат како криминалци во полиција ,сигурно таквиот тип на луѓе имаат медицински термини со кој се нарекуваат затоа сто тие се медицински односно Демир Хисарски случаеви , и секогас ќе стојам зад тоа дека да речеме Педофилот не е криминалец !
Како може политичар да е криминалец доколку не злоупотреби службена должноост ?????????
Значи не може да биде ,а ако погрешното тврдење тука дека е криминалец политичар само туку така дека е политичар ,тогаш дали е криминалец туку така директорот на Паркови и Зеленило ?!
Значи тука малце се мешаат баби и жаби ,реалната слика и вистина е спротивна на таквите тврдења !
Е па јас не сум слушнала дека педофилите за обљуба на малолетно дете ги ставаат во психијатриска установа, туку ги осудуваат на казна затвор нели?
Зошто ако е психијатриски случај а не е криминалец завршува во затвор?!

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: existence

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Еј, никој не е роден политичар.
CQEB8PdUYAAFcDe.jpg

:D

Big Berta

Староседелец
7 февруари 2015
106
209
1,053
Ким Јонговци и слични на нив се политичари уште пред да бидат родени : )

Не се политичари, туку се идни политичари, што не значи дека ќе тргнат по тој правец. Од тука можеме да заклучиме дека криминалното во луѓето не е вродено, туку околностите го тераат човек на таков чекор. Освен ако не станува збор за психичко нарушување, во тој случај да, политичар е од раѓање. :)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не се политичари, туку се идни политичари, што не значи дека ќе тргнат по тој правец. Од тука можеме да заклучиме дека криминалното во луѓето не е вродено, туку околностите го тераат човек на таков чекор. Освен ако не станува збор за психичко нарушување, во тој случај да, политичар е од раѓање. :)
Томејто томато, уга буга :zelen
Судбина им е тоа, освен ако не им пуштат демократски бомбардирања па да бидат депортирани на некој остров каде што ќе пијат кокоси до крај на живот.