Што врска има видеово со чистење на душа со оган??Да ти пуштам малку огин!
Внимавај на душата..на својата душа.Сепак ќе биде само сликовна средба...и допир со огин.
Што врска има видеово со чистење на душа со оган??Да ти пуштам малку огин!
Внимавај на душата..на својата душа.Сепак ќе биде само сликовна средба...и допир со огин.
Дали ја памтиш првата твоја реакција, кога го виде видеото?Што врска има видеово со чистење на душа со оган??
Што се однесува до мене, пре ќе го исконтролирам сексот отколку огинот што ке ми се запали од сознанијата дека постојат онакви монструми и некои јадни мали душички се малтретирани.Реков дека душата никако неможе да се исчисти.Телото е живот за душата а на небесниот живот, душата е живот за телото.Дали ја памтиш првата твоја реакција, кога го виде видеото?
Поентата е одредени настани и случувања кој во тебе ќе предизвикаат немир, гнев, лутина, бес, и др. се огнени допири до душата...сепак најголем огин кој малку поинаку се доживува е сексот..тој најтешко се контролира.
Пробај при било кој од овие огнени предизвици да ја зачуваш смиреноста и будно да ги доживееш.
Кога мислам душа..не мислам на карактер,секој има нешто кое ќе го запали пламенот во него, дали ќе изгориш со него или ќе помине преку тебе без да те предизвика да направиш непромислен потег, зависи само од тебе.
Имај на ум, ти си човек и така постапувај.
Тетоважа..хммм гледај да не си "тетовираш" душата, а за телото..и така црви ќе го изедат.
Кој ти е тој небесен живот, појасни?Што се однесува до мене, пре ќе го исконтролирам сексот отколку огинот што ке ми се запали од сознанијата дека постојат онакви монструми и некои јадни мали душички се малтретирани.Реков дека душата никако неможе да се исчисти.Телото е живот за душата а на небесниот живот, душата е живот за телото.
Животот после смртта.Кој ти е тој небесен живот, појасни?
Според која догма-верување?Животот после смртта.
Сите религии проповедаат дека има друг живот после смртта, така мислам барем, ако не поправи ме.....поентата за тетовирањето гледано од религиски аспект беше како грешен чин, бидејќи во библијата се вели дека човековото тело е храм на светиот дух, и како таков не треба да се оштетува.Според која догма-верување?
И јас исто имам слично прочитано. Еден човек го обожавал толку многу Дракула па си го тетовирал и после 7 дена вампир станал. Доколку тетовариш блиски починати личности нормално ке те потсеќа и ке те растажува, но и да помислиш би се растажил ништо не менува. Дека тетоважата може да ти ги предизвика горенаведените работи мислам дека нема логика, се што правиш си правиш сам и секој сам си одлучува. Мислам дека проблемот е до нив не до тетоважата.Ниту една религија не го дозволува тетовирањето или било каков облик на украсување на телото, тоа е нечиста работа, со самото внесување на тинтата под кожа се валка телото и неможе после да се исчисти или да се извади..таков нечист верник неможе да оди пред Бога на судниот ден...така вели религијата.
Јужна Кореја има закон донесен со кој изричито е забрането тетовирање...наспроти тоа па во Њујорк каде масовно си ги тетовираат домашните миленици , ке се донесува закон за забрана на истото.
Имам прочитано разни исповеди од луѓе кои го "осетиле"негативното влијание откако си направиле некоја тетоважа на своето тело......да не должам, но претежно биле разни депресии, несоници, некои отишле и од другата страна на законот, почнале да се дрогираат, коцкаат и др.
Е сега, кога луѓево неможат да одржат чистота на тело(говорам за тие што се прават верници), како што велиш Ти ќе умеат да одржат хигиена на душа!?
Никако!
Е добро де, според религиите нечисто е и да примш крв или било кој друг орган од друг човек или животно, нечисто е и да се вакцинираш (бидејки во вакцините има гени од хумани фетуси, крв од свиња, фетуси од некои птици и тн.) , нечисти се жените кога имаат менструален циклус и тн.Сите религии проповедаат дека има друг живот после смртта, така мислам барем, ако не поправи ме.....поентата за тетовирањето гледано од религиски аспект беше како грешен чин, бидејќи во библијата се вели дека човековото тело е храм на светиот дух, и како таков не треба да се оштетува.