Посебно место

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Моите фантазии се исто мое посебно место.
Ретко си дозволувам на самата себе си да си фантазирам,мечтаам и замислувам работи кои сеуште не ми се оствариле.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Во кола...кога сум тажна излегувам од дома иако сеуште немам положено :D му ги земам на татко ми клучевите и не се кажувам дека сум таму.Си седам и си слушам музика од радиото или понекогаш уживам во тишината.
Друго место има кај нас во градскиот парк едно многу добро местенце се гледа целиот град.Многу уживам кога сум таму :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Едно од најпосебните и најволшебните места за мене е Канео на Охридско.
Ми се случувало саати да поминам седејќи таму на една карпа малку поодалечена од големата карпа, заради тоа што баш таму нема толку луѓе.
Некако на тоа место доаѓам кога стојам пред важни прашања во врска со себе и својот живот.
Тишината,езерото, планините околу, небото, сонцето, ѕвездите, месечината, снегот...
Сето тоа го имам доживеано баш таму нѓа тоа место , и незнам зошто но има за мене некоја магична моќ..
Ме опушта, ме исполнува, ми дава нова енергија..
Ми се има случено едноставно да ме снема од овде, и да отидам таму, само да се најдам себе, да се соберам ..прекрасно место.

Ditto+Maker

Истакнат Член
8 декември 2014
351
254
373
Bookworld
Кога имам можност и повеќе време одам во паркот на крајот од градот и синкосам книга со мене, па читам 2-3 часа. Некогаш се шетам покрај река(жити реката) во недела бидејќи ми е интересена не- вревата. Нема никој, само јас и ветерот.;)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Порано имаше едно место во градски парк каде што знаев да си поседам после предавања, дрвце едно околу кое често имаше магла. Кога сум дома и сакам да си поседам сам во тишина обично одев некој километар надвор од градот во една шумичка близу манастирот каде што има едно поточе и ладни сенки.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Порано имаше едно место во градски парк каде што знаев да си поседам после предавања, дрвце едно околу кое често имаше магла. Кога сум дома и сакам да си поседам сам во тишина обично одев некој километар надвор од градот во една шумичка близу манастирот каде што има едно поточе и ладни сенки.
Сам во шумичка!??

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Na skali vo kukata kaj dedo i pogled kon starite jabolknici.Spomeni na site ubavi dalecni i bliski momenti.

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Имате ли некое посебно место на кое се чувстувате среќни или па идете за да си ја измиете тагата.
Можеби некој парк, ресторанче или улица која ве исполнува?

Јас порано секоогаш кога бев тажен го посетував Скопското Кале. Имаше едно дрво и секогаш лежев под него и го надгледував Центарот на Скопје и во себе размислував за проблемите кој ме мачат... Додека пак кога бев среќен секогаш идев по кејот на Вардар (спортував) или ја посетував Матка. :)
Кај и да ја фрлам капата таму се осекам како дома (ако не веруваш викни ме на гости ако не ме викнеш сам доагам)