Добри или лоши

DoubleS

Нов член
30 декември 2014
2
2
1
Го знаете тоа чувство кога сте му лути на цел свет!? Кога ви е преку глава од се, постојано да слушате едни исти работи, празни ветувања!?–Сигурна сум дека ви е познато. Сите се толку многу дволични. Што и самите не знаат, моментално со кое лице ви се обраќаат. Како е можно да се толку лоши луѓето? -Ти забииваат нож во грб, додека ти се трудиш да им помогнеш. Додека ти се трудиш секој ден да им биде поубав, да бидат посреќни.. Тие ти возвраќаат со лошотија, само гледаат како да ти го упропастат денот. –Никако не можам да ги сфатам.

Добро луѓе што добивате со тоа ако се испонашате како да сте најголемиот идиот што може да постое на планетава? -Зар не ги цените работите што ги имате до вас, зар не го цените тоа што некој прави се за да се чувствувате посебно? Малку ли ви е тоа ? Нели ви е доволна една искрена насмевка и прегратка!? – Што сакате!? Некој го дава цел свет само за вие да бидете задоволни и среќни, а вие со што им враќате? –Знаете ли ??

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner and Altaïr

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Сакаш да ми кажеш дека ти во ниту еден миг не си се испонашла како како најголемиот идиот на целиот универзум? Сакаш да ми кажеш дека никого не си го повредила со своја постапка, збор, дејствие?
Постои ли таков човек што е толку „кадарен“ цел свет да го мине со ореол околу главата?
Некои работи ги правиме толку несвесно, во афект...
Секој во себе чува и волк и овца, црно и бело. Дуализмот според мене е принципот на кој што сме создадени.
Дволичност... ќе ми кажеш дека во ниту еден миг не си се смеела во друштво, а ниту шалата била интересна, ниту ти било до смеење, а Бога ми не ни ти се седело на местото. Ќе ми речеш, ама ти тоа си го правела за да не им биде лошо на другите околу тебе - Кили би рекол „Ма немој да ме ј***ш бре“. Сите сме дволични до одреден степен - колку што мислиме дека е потребно и дозволено, но не е сечија мерка/граница на дозволеното иста.
„Ти забиваат нож во грб“ - судејќи по она што го кажуваш за твојата другарка во другата тема, кое патем е и твое прво мислење ќе си дозволам да мислам дека оваа реченица ѝ е посветена токму на другарката.(ако не и цела тема)
Ај подразмисли малку. Тој и ти не сте функционирале. Сте раскинале. Зошто таа да не си ја проба среќата, ако нивните чувства се поврзани? Зошто таа да си скрати свое задоволство ради тебе. не е малку себично тоа? Ти си пробала, не одело, дозволи ѝ да си ја испроба својата прилика... Не е најголемиот идиот на свет ако бара насмевка и прегратка и ако таа ја добива од личност која со тебе се однесувала лошо - можеби ти си го будела лошиот дел од него, а можеби таа ќе го разбуди добриот и ќе бидат среќни заедно...
„Некој го дава цел свет само за вие да бидете задоволни и среќни, а вие со што им враќате?“ - кравата која дава млеко, ако потоа го шутне со ногата лончето во кое е „измолзено“ млекото...џабе е.

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Го знаете тоа чувство кога сте му лути на цел свет!? Кога ви е преку глава од се, постојано да слушате едни исти работи, празни ветувања!?–Сигурна сум дека ви е познато. Сите се толку многу дволични. Што и самите не знаат, моментално со кое лице ви се обраќаат. Како е можно да се толку лоши луѓето? -Ти забииваат нож во грб, додека ти се трудиш да им помогнеш. Додека ти се трудиш секој ден да им биде поубав, да бидат посреќни.. Тие ти возвраќаат со лошотија, само гледаат како да ти го упропастат денот. –Никако не можам да ги сфатам.

Добро луѓе што добивате со тоа ако се испонашате како да сте најголемиот идиот што може да постое на планетава? -Зар не ги цените работите што ги имате до вас, зар не го цените тоа што некој прави се за да се чувствувате посебно? Малку ли ви е тоа ? Нели ви е доволна една искрена насмевка и прегратка!? – Што сакате!? Некој го дава цел свет само за вие да бидете задоволни и среќни, а вие со што им враќате? –Знаете ли ??

Секој ден ги слушам иститее срања и срања кој некам да ги слушам абе не ме итересира се нервирав али потоа тоа нишо не ми значи на никој не се верува "laught with many but don't trust any" пријателско мото хаха на никој ова време неможеш да кажеш или споделиш некоја тајна или нешто лично без да биде издадено или да направиш некоја услуга ајде да не ја возврати али ќе ти врати полошо ..