Државен испит за студенти

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Пак ќе прашам, кој е тој кадар кој ќе се собере по стручност да ги прегледа сите можни смерови по факултетиве?
Администрација бе Саци малку ли се, сега ке им се скрати едно пиење на кафе ама можат да си играт точно- неточно :zelen
Мене ме интересира како ке се составуваат прашањата и од колку прашања би бил тестот а може и ке ги стават на нет од кај знаеме :^)

Auditore

Староседелец
4 мај 2012
284
275
663
Wherever you want me to be
Така ве учат на факс? Којзнае како изгледаат предавања по хемија таму, во тој фасцинантен свет каде се` зависи од перспектива...
Ваше божество, ве молам не се напнувајте. Се ќе биде во ред, вашите вештачки оценки и вашата амутна перспектива ќе ви биде од голема корист во животот, не се ич секирајте вие како нашиот факултет предава, сосем непотребно е да збориш за нешто шо не знаеш. Поздрав до Амон Ра од Аполон. Get back into that underground "they teach me about how perspectives are shit" college you crawled out off.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ваше божество, ве молам не се напнувајте. Се ќе биде во ред, вашите вештачки оценки и вашата амутна перспектива ќе ви биде од голема корист во животот, не се ич секирајте вие како нашиот факултет предава, сосем непотребно е да збориш за нешто шо не знаеш. Поздрав до Амон Ра од Аполон. Get back into that underground "they teach me about how perspectives are shit" college you crawled out off.

Реков јас не е на арно...

en06opin-e3-f-fact-or-opinion-560x792.jpg

Со постирање на овој текст (во случај да го прочиташ и сфатиш) постигнав повеќе отколку генерации и генерации твои учителки, наставници и професори.
Може материјалот и да се подели според лекции, зошто постоја егзактни, природни и општествени науки, моралот и дилемите, извлекување заклучоци etc.
Благодарност не очекувам :kafe

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Онака чисто информативно да си имате во предвид колку им значи вашето образование на тие што ви прават реформи.
nikola-tesla-od-nashiot-ogranok-102804.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra and Outrider

Auditore

Староседелец
4 мај 2012
284
275
663
Реков јас не е на арно...

en06opin-e3-f-fact-or-opinion-560x792.jpg

Со постирање на овој текст (во случај да го прочиташ и сфатиш) постигнав повеќе отколку генерации и генерации твои учителки, наставници и професори.
Може материјалот и да се подели според лекции, зошто постоја егзактни, природни и општествени науки, моралот и дилемите, извлекување заклучоци etc.
Благодарност не очекувам :kafe
Wow, Einstein. Си постигнал повеќе од генерации и генерации мои учителки. Па ти си бил медицински феномен, зашо не те гледам на телевизија на серијата „Superhumans“ ... Навистина ме воодушеви. Boo fucking hoo. Треба да знаеш дека тоа што некои мислат дека е добро да се воведат екстерни а тоа што ти си преегоистичен суперчовек и не се сложуваш со истото не го прави тоа да е факт. КФАЛАЧАОПРИЈАТНО. Еве сега градиме споменик во чест на твоето семоќно и сезнајно божество.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Прво и основно, не се мери нечие знаење со тестови. Има многу луѓе што не се запишани на факултет, а имаат повеќе знаење и поголема интелегенција од повеќето студенти. Второ, пологично е да се воведат тестови при запишување на факултет, оттколку на крајот. Ова го кажувам во однос на тврдењето дека тестовите би покажале кој заслужува да студира, а кој не. Трето, има многу студенти кои си учат, но сепак имаат потешкотии при положување на испит. Едноставно, се трудиш, а често не ти иде. Но тоа според мене, не те прави ниту глуп ниту помалце вреден за завршување на факултет. Уште една причина плус зошто мислам дека испитиве се претерување.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi, Saladin and Altaïr

Auditore

Староседелец
4 мај 2012
284
275
663
Tрето, има студенти кои си учат, но сепак имаат потешкотии про положување на испит. ОК. Се сфаќам али ова не. Како е тоа се трудиш, а често не ти иде? Како е воопшто можно такво нешто? Како може ти да си учел и да имаш тешкотии да положиш. Нема изговори, немојте со вакви ниски изговори за вашите неуспеси. Тој што учел ќе положи, тој што не учел ќе најде изговор од типот „учев ама не ми иде“.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja