Сакам да кажам/Сакам да прашам

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Kinda bizzare, не очекував дека сеуште постојат поети кои се популарни меѓу женската популација во РМ, од една страна тоа би било ок, враќање на ретро вредности и тие ствари (party) ама од друга страна ако поезијата му е како онаа која ја постираа на претходната страна... тоа зборува многу за ниските стандарди кај рајата, во случајов женската раја.
Новинарот спомена дека му била објавена книга :eek:

А јас будала за црни ружи и мачори скитници си пишувам песнички и ги постирам на форумот, секогаш касно разбирам корисно инфо, сега ќе ме бркаа жени по улица да знаев дека поезијата била пак во игра :zelen
И во глобала нивото е спуштено дотаму каде секој член од обичниот плебс може да стане дел од авангрардата.
Најголемата грешка е тоа што помешуваме поле на авангарда и општа раја. Или по нашки, се` што е пишано го поистоветуваме со нешто што некој некогаш плукал крв и инспирација. Ако ставаш во ист кош и Ники Минаџ и Roger Waters, тогаш проблемот не е до Ники, до тебе е што воопшто се осудуваш да направиш таква паралела.
Уметноста секој различно ја доживува, но има кои и да ја вреднуваат.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
10710950_766163693429661_912971002615145098_n.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Pica pica

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
SDK
Toj veli ne bil maloumen...
A jas velam deka sum maloumna sto sakam da vo denot ima ubavina so nego, da zborovite dobijat znacenje....
E, navistina jas sum maloumna priznavam.
I veke ne se trudam za nikogo i za nishto. Maloumnite taka pravat.

• Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991 and violetmoon

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Во темата за `последните денови` беше споменат Армагедон. Како една од централните теми во христијанската митологија, без разлика за каква деноминација се работи, финалната пресметка меѓу доброто и злото требало да се случи на некој рид во Палестина.
Се чуствувам обврзан да им соопштам на верниците дека битката веќе се случила.

The British won at Armageddon before it was cool.:cool:
Имаше и филм еден со таков наслов само што не паметам британски `каки` униформи во филмот...

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Во темата за `последните денови` пбеше споменат Армагедон. Како една од централните теми во христијанската митологија, без разлика за каква деноминација се работи, финалната пресметка меѓу доброто и злото требало да се случи на некој рид во Палестина.
Се чуствувам обврзан да им соопштам на верниците дека битката веќе се случила.

The British won at Armageddon before it was cool.:cool:
Имаше и филм еден со таков наслов само што не паметам британски `каки` униформи во филмот...
:eek неее...е можно,сигурно господ те прати да им ја соопштиш радосната вест!
:rofl:D