Точно, пауза од месец и нешто сѐ до вчера и баш до тој пост. И?Интересен податок - членот lady_blue последен пост имал на 29 октомври, па пауза до вчера (5 декември), кога реши да се вклучи во дискусија на форумот, баш во темата критики за администрацијата. Во дискусија „зошто сум кликнал лајк“. Мислам молимте.
Очигледен е недостатокот на инспирација за квалитетна дискусија на некои членови, па се вклучуваат само каде што можат „да потплукнат“ и тие, типичното македонско.
Не знам по кој пат да повторам, немам време да ги следам сите дискусии. Кога доделувам опомени, доделувам по пријави. Ако се случи во иста дискусија некој да добие опомена, а друг да не добие, тоа не е зашто едниот го неќам, а другот го сакам, туку затоа што за едниот пост имало пријава, за другиот немало.
Во иднина ќе се дистанцирам од делење опомени, баш од овие причини и ќе ги делегирам тие активности на супер модераторите.
Требаше да премолчам, мислејќи првенствено - леле, шо ќе си помислат сега другите ако реагирам?
Поентата е - кога читаш текст, разбираш ШТО читаш?
Кога стиснуваш „ми се допаѓа“ ( а тоа во вревод значи - поддржувам, се согласувам, така е, така треба....), а имаш улога на некој кој колку-толку треба да дава некаков пример за пристојно однесување, немаш ли 5 секунди време да се запрашаш, не што ќе си помислат другите, ами каква порака им испраќаш на другите?
Ако типичното македонско „потплукнување“ значи да се истапи и да се каже јасно и гласно - „ова ги преминува сите граници на пристојност и човечност“, тогаш виновна сум, а богами и горда.
п.с. магичното копче „пријави“ има некоја аномалија во однесувањето, оти го стиснав вчера два пати,
и мислев дека нема да има потреба да се вклучувам во дискусијата.
Можеш да го замислиш моето изненадување кога наместо соодветната реакција од надлежните, под текстот забележав „ми се допаѓа“.
п.п.с. True_Blood доволно си интелигента да ме разбереш и шо зборувам и зошто истото го зборувам.