Сакам да кажам/Сакам да прашам

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Причината поради која ти го пишав ова е затоа што кога сакаме да понижиме суптилно некого... треба да сме многу добро запознаени во областа за која коментираме, во спротивно се добива многу лош ефект.
Не беше финтата онака невино да ми покажеш дека грешам,
финтата беше да посочиш дека јас сакам некого да
понижам и покрај тоа што реков дека тоа беше чисто на шала нели добар Аркантосе?
Мене ова што го правиш ти ми изгледа на суптилно
понижување, пошто не гледам некаде да си посочил дека е
шала . Ај ќе ти ставам лајк, баш си одлично литературно поткован, мада и мене и покрај тоа што не сум нели баш прилагодна да коментирам на тема правопис ми смета она твое потруди ме во темата за детето на партнерот. Не треба да е потрудиме??
Што знам, вистина кога сакаш суптилно да понижиш некој треба да пазиш од збор до збор, овој пат и буквално.
А и зошто виде дека јас сакам да понижам нешто што е за пофалба? Ти се молам лични ствари нека стојат на страна, кога сакаш тука суптилно да ме понижиш бар имај цврсти факти, а имај си и силни ставови позади т.е текстови без ни една граматичка грешка :)
Пази се од сега зад себе имаш ловец на правописни грешки :D

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Не беше финтата онака невино да ми покажеш дека грешам,
финтата беше да посочиш дека јас сакам некого да
понижам и покрај тоа што реков дека тоа беше чисто на шала нели добар Аркантосе?
Мене ова што го правиш ти ми изгледа на суптилно
понижување, пошто не гледам некаде да си посочил дека е
шала . Ај ќе ти ставам лајк, баш си одлично литературно поткован, мада и мене и покрај тоа што не сум нели баш прилагодна да коментирам на тема правопис ми смета она твое потруди ме во темата за детето на партнерот. Не треба да е потрудиме??
Што знам, вистина кога сакаш суптилно да понижиш некој треба да пазиш од збор до збор, овој пат и буквално.
А и зошто виде дека јас сакам да понижам нешто што е за пофалба? Ти се молам лични ствари нека стојат на страна, кога сакаш тука суптилно да ме понижиш бар имај цврсти факти, а имај си и силни ставови позади т.е текстови без ни една граматичка грешка :)
Жалам што толку лесно се провоцираш :)
Исто жалам што веднаш рипна да кажуваш и бараш грешки. Продолжи да бараш ќе ги најдеш милиони, често ќе наоѓаш и НЕЛИТЕРАТУРНИ зборови, затоа што моите постови не се лекторирани, пишувани се без внимание, некогаш предвереме од брзање ќе стиснам (или притиснам? кажи ми како е точно) спејс па ќе се направи некоја „збунка“. Како и да е, јас не реков дека моите постови тука се без ниту една грешка, ниту пак сакав да те понижам тебе, само ми изгледаше глупаво како „под шала“ чепкаш по никовите/ликовите низ форумов.
Кога чепкаш, биди подготвена да те чепкаат, а искрено тоа со „апостроф“ ти беше најголема глупост што може да ја кажеш, па како „поткован“ на тоа поле си реков да ти ја посочам.
Е сега дека ќе сум имал лектор зад мене... Баш ме брига :)

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Сите различно го познаваме македонскиот јазик. Јас најмалку го познавам зашто во моето време не обрнуваа внимание на граматика. И не се лутам ако некој ме поправа за да научам каде грешам, и следниот пат правилно да пишувам. Убаво е нешто повеќе да се научи на форумов. Ајде да си ги намалиме егата, а со годините егото се намалува и да учиме. Колку е човек помлад сака да се докажува, а кога е докажан и реализиран станува свесен дека многу малку знае од другите области. Простете ако некој погрешно разбрал.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Жалам што толку лесно се провоцираш :)
Исто жалам што веднаш рипна да кажуваш и бараш грешки. Продолжи да бараш ќе ги најдеш милиони, често ќе наоѓаш и НЕЛИТЕРАТУРНИ зборови, затоа што моите постови не се лекторирани, пишувани се без внимание, некогаш предвереме од брзање ќе стиснам (или притиснам? кажи ми како е точно) спејс па ќе се направи некоја „збунка“. Како и да е, јас не реков дека моите постови тука се без ниту една грешка, ниту пак сакав да те понижам тебе, само ми изгледаше глупаво како „под шала“ чепкаш по никовите/ликовите низ форумов.
Кога чепкаш, биди подготвена да те чепкаат, а искрено тоа со „апостроф“ ти беше најголема глупост што може да ја кажеш, па како „поткован“ на тоа поле си реков да ти ја посочам.
Е сега дека ќе сум имал лектор зад мене... Баш ме брига :)
Значи денес научивме битна лекција. И оној што ги бара грешките исто ги прави :) Битно е подеднакво и двајцата да ја научиме.
И сум кажувала јас и поголеми глупости, гледаш пак згреши :D
П.С: Сега немој мене да ми ја наметнуваш улогата на лектор, ти си лекторот :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
П.С: Сега немој мене да ми ја наметнуваш улогата на лектор, ти си лекторот :)
Јас ништо не сум ти наметнал туку ти сама се прогласи за тоа:
Поздрав, имај убав и пријатен сончев и зимски ден ;)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Јас ништо не сум ти наметнал туку ти сама се прогласи за тоа:

Поздрав, имај убав и пријатен сончев и зимски ден ;)
Ах, колку што одлично го владееш правописот, исто толку обратно лошо ги сфаќаш шегите.
Ќе препишам се на твојата буквалност и ништо нема да ти замерам. Ти благодарам што ми ги посочи грешките иако на по малце циничен начин...
Имај и ти убав ден, понатаму нема да те дружам, успех е и толку што можев со оглед на тоа што пишувам од мобилната верзија. Па па :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
СДК Значи се можам да сфатам,али шеесетгодишен човек во пет саатот во ресторан пијан,е тоа не можам.И башка го седнале со младината да гледат циркус. Ми се повраќа (puke) За мене тоа е некултура,нешто одвратно исто како што мразам кога ќе видам како плука некој на сред улица. Ај да е роденден на некој негов близок,али на Петко комшијата му е роденден он едвај добил покана ќе оде таму ќе се опие и ќе се праве некојси. Колку и да е разочаран од животот (што не верувам дека беше причина за пиење кај него) да се опие до таа мера, глупаво е. Па и се изеди на масата,ниш не остана за нас. Срамота! Гратис е воа па ај се да испијме и да изејме (shake) До толку да се немало осет...

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
(drunk)

Тогаш, Те молам ти во мое име избери една од емоциите што ми ги предложи:eek:

Отсекогаш ми се интересни тие фаци што очекуваат шаблонски да се одвиваат темите на форум....

Отсекогаш ми се досадни тие фаци што ја уништуваат секоја асална тема на форумов.

Да се разјаснам, да не бидам грешно сфатена. Не велам дека ти си ги уништил сите (сите... така се вика де) асални теми, туку сакав на некој начин да ја заштитам темата со тоа што се обидов да ти увидам дека си ја утнал поентата. Со тоа што кажуваш дека ЕДНА песна те наежува, не кажуваш како влијае музиката на твоето расположение. А тоа што се обидов дополнително да ти објаснам, не значи дека ќе дадам одговор во твое име.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin