Се додека така мислиш нема да постои,Затоа што не постои.
изборот е наш
Се додека така мислиш нема да постои,Затоа што не постои.
Се додека така мислиш нема да постои,
изборот е наш
Се смени.Ако дошло толку до мене еве ќе мислам дека постои.
Се смени.
Сега мислиш дека постои
Слободата всушност не може да се дефинира.Добро знаеш дека не се смени тоа, а и прашањето беше околу друга промена. Кој како сака така ќе си толкува.
Слободата всушност не може да се дефинира.
Но ме интересира,ако мислиме дека не постои,
зошто живееме тогаш?
Нема смисла животот без слобода,во било кој облик гледана.
Ај важи!Добро зошто сте опседнати со таа смисла? Смисла на животот, смисла на постоењето, смисла на ова смисла на она... смисла на летањето на врабецот. Кажи ми каква е таа смисла на животот што зависи од нешто што ти го нарекуваш „слобода“?
А? И облик има? Пуст да бидам ете јас не гледам никакви слободи, уште помалку па облици да имале. Живееме за да бидеме слободни? Ова кажи го и ај тркни до овде ама остави си ги дома лични карти, пасоши, документи за идентификација, државјанства, изводи, визи, абе се` од документи зашто нема да ти се потребни, ти си слободна личност. Остави ги сите пари дома, остави го секое нешто што го „поседуваш“ и одречи се од се` што сега го нарекуваш „Мое“ и дојди преку неколку граници и јас ќе поверувам во сите тие муабети дека постои нешто што се вика слобода, па после заедно ќе одиме во планина и ќе завиваме „Јас сум слободееееен“ без да се јавиме во шумска полиција и да кажеме дека ние ќе одиме во некоја си планина. Важи?!
Ај важи!
Следниот пат кога ќе се видиме ќе одиме на планина и ќе завиваме:
Јааааас сум слобооооооден!!!!!
После ќе праиме моабет за останатото.