Слобода е...

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Се додека така мислиш нема да постои,
изборот е наш :)

Ако дошло толку до мене еве ќе мислам дека постои.

...
...
..

.....
.............
...................

Се смени нешто?

..
....
..

ај ќе почекам, па кажи кога ќе се смени.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Добро знаеш дека не се смени тоа, а и прашањето беше околу друга промена. Кој како сака така ќе си толкува.:svirka
Слободата всушност не може да се дефинира.
Но ме интересира,ако мислиме дека не постои,
зошто живееме тогаш?
Нема смисла животот без слобода,во било кој облик гледана.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Слобода е кога новинарите наместо да не известуваат за битните настани од замјата и светот тие не информираат за јатрвени муабети,црни хроники,кој ги шета голи своите г.ови ............

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Слободата всушност не може да се дефинира.
Но ме интересира,ако мислиме дека не постои,
зошто живееме тогаш?
Нема смисла животот без слобода,во било кој облик гледана.

Добро зошто сте опседнати со таа смисла? Смисла на животот, смисла на постоењето, смисла на ова смисла на она... смисла на летањето на врабецот. Кажи ми каква е таа смисла на животот што зависи од нешто што ти го нарекуваш „слобода“?

А? И облик има? Пуст да бидам ете јас не гледам никакви слободи, уште помалку па облици да имале. Живееме за да бидеме слободни? Ова кажи го и ај тркни до овде ама остави си ги дома лични карти, пасоши, документи за идентификација, државјанства, изводи, визи, абе се` од документи зашто нема да ти се потребни, ти си слободна личност. Остави ги сите пари дома, остави го секое нешто што го „поседуваш“ и одречи се од се` што сега го нарекуваш „Мое“ и дојди преку неколку граници и јас ќе поверувам во сите тие муабети дека постои нешто што се вика слобода, па после заедно ќе одиме во планина и ќе завиваме „Јас сум слободееееен“ без да се јавиме во шумска полиција и да кажеме дека ние ќе одиме во некоја си планина. Важи?!

• Ми се допаѓа
Реакции: 990Freak and cakar_ulav

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Добро зошто сте опседнати со таа смисла? Смисла на животот, смисла на постоењето, смисла на ова смисла на она... смисла на летањето на врабецот. Кажи ми каква е таа смисла на животот што зависи од нешто што ти го нарекуваш „слобода“?

А? И облик има? Пуст да бидам ете јас не гледам никакви слободи, уште помалку па облици да имале. Живееме за да бидеме слободни? Ова кажи го и ај тркни до овде ама остави си ги дома лични карти, пасоши, документи за идентификација, државјанства, изводи, визи, абе се` од документи зашто нема да ти се потребни, ти си слободна личност. Остави ги сите пари дома, остави го секое нешто што го „поседуваш“ и одречи се од се` што сега го нарекуваш „Мое“ и дојди преку неколку граници и јас ќе поверувам во сите тие муабети дека постои нешто што се вика слобода, па после заедно ќе одиме во планина и ќе завиваме „Јас сум слободееееен“ без да се јавиме во шумска полиција и да кажеме дека ние ќе одиме во некоја си планина. Важи?!
Ај важи!
Следниот пат кога ќе се видиме ќе одиме на планина без да се јавиме на шумската полиција и ќе завиваме:
Јааааас сум слобооооооден!!!!!
После ќе праиме моабет за останатото.

Да сме се јавеле на шумската полиција :rofl :rofl :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Pica pica

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ај важи!
Следниот пат кога ќе се видиме ќе одиме на планина и ќе завиваме:
Јааааас сум слобооооооден!!!!!
После ќе праиме моабет за останатото.

Прочитај уште еднаш што пишав. Остави ги сите документи дома, остави ги сите пари и се` што велиш дека е твое. Кога ќе дојдеш така знаеш каде да ме најдеш. Ќе се качиме на Водно и ќе рикаме на цел глас.