Укради му ја девојката, тој не ја заслужува

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Епа изгледа тоа докажува дека
гледате девојката што ќе ја имате е
само еблива и ништо друго.А,знам
многу поштени цури што се крш,но покрај себе
имаат лепотан(без мозок) зошто цурата дава,
ама сепак е поштена ко црква.
Измеша сега ти многу поими,воведот на темава ти беше во ред,ама отиде во некои други места и пространства.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Не сме исти суштества во голема заблуда си.Не сме сите со исти желби и очекувања.За некого може твоето Љубов има многу поразлично значење.
И тоа би било добар знак дека си бил во заблуда кога си мислел дека таа девојка е твоја сродна душа, не?
Ќе најдеш понатака некоја што нема да сака плажа ако немате кеш...ама ќе сака гушкање ако имате љубов.
Истата таа ако нема доволно внимание ќе ти биде украдена од друг.
Ако таа не ти даде внимание ти ќе бидеш украден од друга...

Не велам дека не чувствувате,но
повеќе ви одговара кога ви се оди по ќеиф.
И,со тоа ја оставате таа што ја сакате,за да
појдите со таа што сака да биди ''украдена''.
Од искуство,не лично ;)
Верувај... јас од лично искуство ти кажувам. Ако врската е погодена, ако партнерите имаат исти сфаќања и погледи кон светот и ако двајцата меѓусебно не се запоставуваат, ниту таа ќе биде украдена ниту тој...
Ама ако се во врска од немај каде...ако едниот партнер живее во сон а другиот цврсто на земја...ќе се случуваат многу турбуленции.

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
И тоа би било добар знак дека си бил во заблуда кога си мислел дека таа девојка е твоја сродна душа, не?
Ќе најдеш понатака некоја што нема да сака плажа ако немате кеш...ама ќе сака гушкање ако имате љубов.
Истата таа ако нема доволно внимание ќе ти биде украдена од друг.
Ако таа не ти даде внимание ти ќе бидеш украден од друга...

Верувај... јас од лично искуство ти кажувам. Ако врската е погодена, ако партнерите имаат исти сфаќања и погледи кон светот и ако двајцата меѓусебно не се запоставуваат, ниту таа ќе биде украдена ниту тој...
Ама ако се во врска од немај каде...ако едниот партнер живее во сон а другиот цврсто на земја...ќе се случуваат многу турбуленции.
Ако добро сватив од горе напишаното ако утре би ти се случило такво нешто (прости што те земам за пример) ќе си ја побараш на некој начин причината за таа нејзина одлука во себеси,дека ти не си и дал доволно внимание?

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Ако добро сватив од горе напишаното ако утре би ти се случило такво нешто (прости што те земам за пример) ќе си ја побараш на некој начин причината за таа нејзина одлука во себеси,дека ти не си и дал доволно внимание?
Да. Секогаш ќе ја гледам вината во мене.
Ако не сум бил доволно добар маж да ја задржам и задоволам...тогаш...ако не сум знаел што сака и тоа да и’ го сервирам...

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and lady_blue

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Да. Секогаш ќе ја гледам вината во мене.
Ако не сум бил доволно добар маж да ја задржам и задоволам...тогаш...ако не сум знаел што сака и тоа да и’ го сервирам...
Никого не поседуваме па некој некого да ни укради.Тоа е доброволно заминување од страната која наводно мисли дека очекува промена кон подобро.Тоа е од мене ќе оставам простор и на другите да се искажат.:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Arkantos

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Никого не поседуваме па некој некого да ни укради.Тоа е доброволно заминување од страната која наводно мисли дека очекува промена кон подобро.Тоа е од мене ќе оставам простор и на другите да се искажат.:)
Темата е за крадење, и се изразувам со термините на креаторката на темата.
Инаку и јас го подржувам ставот дека никого не поседуваме :)

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Што се оденесува до горенаведениот текст,дека девојка може да биде украдена од тој што не ја заслужува и обратно,тогаш се работи за недостиг на љубов,доверба,почит,слога и разбирање(и др причини)...сметам дека не може никој да биде украден,туку секој доброволно може да замине од партнерот поради тие причини.
Нема совршена врска,секаде има турбуленции и недоразбирања,но доколку двајцата се борат и придонесуваат во врската,таа и ќе опстане.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Toa што Јами го пиша, во два реда срочено:
Краден го сметаат оние кои не знаат доволно да се внесат во врската и ја запоставуваат другата страна до точка кога таа ќе земе и ќе си ги спакува куферите и ќе си замине за друг.
Тоа што Аркантос спомува дека е секаде исто, статистички и не е во право. Мажите денес се` помалку знаат да и удоволат на една жена, т.е. погрешно настапуваат бидејќи се слепо водени од потрошувачкото друштво кое им диригира нешто што да речеме женската како единка не би се сложила. Холивудската монтажа има голем удел во тоа (мислам се изјаснив слично и во темата за Претерана романтика). Исто како што има преголема пребирливост кај женскиот пол, така и има огромна воздржаност и „папучарност“ помеѓу нас мажите. Крајниот продукт е веќе познат.