Исто како што Ирак имаше хемиско оружје.Aмерика тврди така. Официјални резултати нема.
Исто како што Ирак имаше хемиско оружје.Aмерика тврди така. Официјални резултати нема.
На последниот Совет на Обединетите нации се преговарало баш за тој напад на Америка врз Сирија,како причина биле изнесени опресивниот режим на Сирија и наводното користење на хемиско оружје врз нивните луѓе,што според мене е ноторна измислица и глупост. Руските претставници ја напуштиле преговарачката маса.
Но,заедно со нив,станале и Кинезите,и тука станува уште поинтересно. Кина е една од ретките земји со затворен режим во кои Америка нема никаква надлежност и контрола во моментов,а јавна тајна е какво се оружје и воена сила е под нивна контрола. Во Јануари,2012 година,Америка постави 100.000 војници во Иран,а сега се претпоставува дека истите тие војници и интелигенција се преселени во Сирија,опремени и спремни за напад. Е сега,сирискиот одговор на тоа е дека ако се превземе било каква акција,Сириските воени сили ќе нападнат со РУСКО оружје,што ме замислува за целата ситуација со C-300. Најблискиот сојузник на Сирија,Иран,потврдиле дека ако се случи планираното,ќе извршат напад врз најзападно ориентираната земја на Истокот моментално,Израел.
Е сега,Руската страна на ова е уште поинтересна. 160.000 војници се на пат кон Сирија за да ја бранат тамошната влада од странски напади,и напади на домашните бунтовници. Освен тоа,ЦЕЛОСНАТА ПАЦИФИЧКА ПОМОРСКА ФЛОТА на Русија,во Мај месец годинава е преселена на Медитеренот,за во краен случај.
Саудиска Арабија,после оддржан состанок,испратила директна закана до Владимир Путин за терористички напади врз Зимските Олимписки Игри во Русија што ќе се оддржат оваа зима,АКО Русија не ги остави Американските сили да си ја извршат својата работа во Сирија. И јасно е колку се исценирани тие терористички напади врз Америка,кои се С.Арабија и кој стои позади сето тоа. Владимир Путин веднаш врати на заканата,јасно,дека ќе изврши МАСИВЕН контра-напад врз Арапската монархија.
Aмерика тврди така. Официјални резултати нема.
Какви 160.000 руски војници на пат кон Сирија? Да не е во некоја паралелна димензија, една од 26-те, според некои математички модели на стринг теоријата?
Или како во времето на нападот на Нато врз СР Југославија, кога разни медиуми известуваа за страшни, тајни и невидливи руски оружја кои се на пат да ја спасат братска Србија од крвожедниот западен агресор....единствено реално излезе дека се невидливи, што е последица од непостоењето...
И тие муабети со напад на С.Арабија се измислици кои се појавија по нетот последниве денови. Шарја пратениците отишле во Москва да се закануваат дека ќе прават срања на олимписки игри?!
Кинезите ќе пратат sweet & sour chicken со соја сос и ориз. Можеби и пратка на вок-тави со ликот на Мао.
Единствено Иран (преку Хезболах) би делувал во случај на напад.
Какви 160.000 руски војници на пат кон Сирија? Да не е во некоја паралелна димензија, една од 26-те, според некои математички модели на стринг теоријата?
Можеби помешал со воената вежба која ја спроведе Путин пред неколку месеци, таму учествуваа околу 160 илјади војници. А дека ќе стапнат тие војници некогаш на сириско тло, и тоа е можно... според стринг теоријата (ако е валидна).
Ќе се откажат од нападот штоm вака одовлекуваат ем Путиn по решително делува неверувам дека лесно ке се откаже имаат русите големи интереси таму ...
Руските бродеви се веќе во Средоземното море, кога ја нападнаа Србија русите премолчеа како наводно бил неуспех на руските дипломати во Советот ама и тие имаат таков проблем со Грузија и знаеме што се деси Е ако остане Путин невидлив и овде онда знаесе дека ке им се поклонуваат сите на Уса,Германија и Англија И пак ке кажам неверувам дека ке има напад
What kind of plan would you want to see?
It seems to me that the problem in the Syrian case is part of a larger dilemma regarding the upheaval in the Middle East. The solution to that upheaval cannot be based entirely on military power nor should it be dependent almost exclusively on the Western powers. I am struck how eager Great Britain and France appear to be in favor of military action. And I am also mindful of the fact that both of these two powers are former imperialist, colonialist powers in that region.
Given the contemporary reality of what I have called in my writings "Global Political Awakening," a policy of force based primarily on Western and in some cases former colonial powers does not seem to me a very promising avenue to an eventual solution to the regional problem.