Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови. Треба да го надградите вашиот или да користите алтернативен прелистувач.
уффф што се однесува до мене, немора ни училиште да има се шалам мислам дека кај нас во Македонија децата премногу се оптоваруваат со училиштето, имаат многу часови, скоро цел ден го поминуваат во школо, би требало да се скратат часовите и на ден да има по помалку часови а не по 6-7 часа... :rolleyes
Е кај мене еден час трае 40 минути. Не треба кратење
Но, 6-7 час веќе не се издржува, прва смена ми се спие, втора смена веќе не се седи, те фаќаат "живците"..
5 часа се доволни, според мене.
45минути што е многу, многу е. Барем да се скратат 5мин, јас не сум способна да мислам на 7ми час или пак на 6ти. Нека бидат часовите по 40 мин и да пчнуваат часовите малку подоцна, во училиштето каде што сум јас и во цел град наставата почнува во 7 и 30, мислам дека секаде е така и кај нас секаде е само прва смена.
Супер ми е кога имам 5часа(два пати во недела).
Траат и повеќе од доволно. На 90% од часовите секогаш ни остануваат 5-10 мин. А кога би биле скратени би дошло таман и 7ми отприлика би завршил како 6ти.