Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Ме интересира дополнителни информации околку овој факултет, поточно... за диспензираниот факултет што се наоѓа во мојот град, уште поточно се работи за рударство или другата струка геологија.
Заинтересирам сум да се запишам на овој факултет, па доколку имате некој совет/препорака Ве молам споделете!

http://www.ugd.edu.mk/index.php/mk/fptn/studiska-programa-rudarstvo

Благодарам однапред!

rotkiviangela

Староседелец
10 август 2012
27
4
1,003
Ме интересира дополнителни информации околку овој факултет, поточно... за диспензираниот факултет што се наоѓа во мојот град, уште поточно се работи за рударство или другата струка геологија.
Заинтересирам сум да се запишам на овој факултет, па доколку имате некој совет/препорака Ве молам споделете!

http://www.ugd.edu.mk/index.php/mk/fptn/studiska-programa-rudarstvo

Благодарам однапред!

Ако мислиш за во ПРИЛЕП јас имам школска со е запишана таму и за учење за на колоквиум имале по max 10 страни, е па сега ти си знајш.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kaarikuto

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Ако мислиш за во ПРИЛЕП јас имам школска со е запишана таму и за учење за на колоквиум имале по max 10 страни, е па сега ти си знајш.

Може некако да стапам со неа во контакт да ја прашам што е како е?
Сакам малце пообемен одговор....

rotkiviangela

Староседелец
10 август 2012
27
4
1,003
Може некако да стапам со неа во контакт да ја прашам што е како е?
Сакам малце пообемен одговор....

Kажи бе јас че ти кажам се шо сакаш, она сега и е хакнат фб неможам да ја исконтактирам.

• Ми се допаѓа

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Kажи бе јас че ти кажам се шо сакаш, она сега и е хакнат фб неможам да ја исконтактирам.

Планирам да одам на рударскиот смер. Дали секојдневно имаат часови , како е со професорите разбрав дека некогаш и деца предавале, демек асистенти биле?
Дали професорите се доволно стрчни, дали одат на пракса и сл?

rotkiviangela

Староседелец
10 август 2012
27
4
1,003
Вака: во конкурсот има и за рударство и за геологија, е сега бидејќи интересот лани не беше голем сите кои се запишаа ги ставија во геологија и сега овие шо се 1 година се сите геологија, нема рударство.
Ако и годинава нема голем интерес сигурно пак така ќе биди.
Инаку они имаат предавања само кога ќе им закажат асистентите од штип, да им предаваат и професори и асистенти , ама има и студенти кои што предаваат, предавања одприлика имаат еднаш на 1 или на 2 недели , шо е мн малку.
Во прва пракса нема а во понатамошните години најверојатно има.
Као шо ти напоменав ако ти е проблем учењето , нема да имаш никакви проблеми , бидејќи единствен начин да не положиш колоквиум е само доколку не си присуствувал на полагањето. Значи кој пошол да полага -положил, исто така знам дека по некои предмети полагале со отворени материјали на клупа, како шо е случај и со полагањата на дисперзираните студии по компјутерска техника од техничкиот факултет од битола шо е во индустриското училиште.

• Ми се допаѓа