(Вистинска) Љубов, постои ли?

Дали постои љубов

• Вкупно гласале
    42

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Тогаш никогаш не си почувствувал љубов од родителите?
Љубов од пријателите?
Љубов кон себе си?
Никогаш не си сакал некоја девојка?
Не си рекол никогаш „Те сакам“?

Нечии животи се навистина празни...
А кои сме ние да судиме?
Од каде знаеш дека неговиот живот е празен,
само затоа што тој тврди дека не постои љубовта?
Можеби само не ја осетил или ја осетил но не бил свесен дека тоа е љубов.
Постојат луѓе кои се емоционално хендикепирани те не се во состојба да покажуваат и чувствуваат љубов.
Постојат и луѓе кои градат ѕид околу себе,
да не ги допре љубовта само за да не бидат повредени.
И постојат луѓе кои сеуште не доживеале љубов..
Не мора да значи дека нечиј живот е празен,
ако тврди дека љубовта не постои;)

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo and melpomena

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
А кои сме ние да судиме?
Од каде знаеш дека неговиот живот е празен,
само затоа што тој тврди дека не постои љубовта?
Можеби само не ја осетил.
Постојат луѓе кои се емоционално хендикепирани те не се во состојба да покажуваат и чувствуваат љубов.
Постојат и луѓе кои градат ѕид околу себе,
да не ги допре љубовта само за да не бидат повредени.
И постојат луѓе кои сеуште не доживеале љубов..
Не мора да значи дека нечиј живот е празен,
ако тврди дека љубовта не постои;)
Прво ќе те замолам да го тргнеш потписот.... не знам што е потпис а што пост (најискрено го кажав без иронија и ништо, извини ако е навредливо)
Второ, јас не судам, само кажувам мислење. Според мене луѓето без љубов живеат празни животи.
Според мене љубовта е моќта која го врти светот...

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Прво ќе те замолам да го тргнеш потписот.... не знам што е потпис а што пост (најискрено го кажав без иронија и ништо, извини ако е навредливо)
Второ, јас не судам, само кажувам мислење. Според мене луѓето без љубов живеат празни животи.
Според мене љубовта е моќта која го врти светот...
Може вака?
Се однесува на тебе:)

А што значи тогаш:
Нечии животи се навистина празни?
Пс забелешка или случаен монолог со самиот себе?

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Може вака?
Се однесува на тебе:)

А што значи тогаш:
Нечии животи се навистина празни?
Пс забелешка или случаен монолог со самиот себе?
Може слободно. И онака потписот ти беше контрадикторен со ова што сега се караме :)
Се однесуваше на тоа што човекот кажа дека не постои љубов. Значи не чувствува љубов и според мене неговиот живот е празен.
Ајде сега носете ме на Голи оток затоа што имам сопствено мислење за луѓето што не чувствуваат љубов :)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Мирни, да се вратиме на тематиката, а не тоа кој што каков е според постирањето. Погоре го прашавме зошто не постои (вистинска) љубов, не добивме никаков конкретен одговор. Со следно такво постирање, ќе си добие опомена. Вие двајца останете на темата, јали субјективно или објективно, но не почнувајте да се карате.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Може слободно. И онака потписот ти беше контрадикторен со ова што сега се караме :)
Се однесуваше на тоа што човекот кажа дека не постои љубов. Значи не чувствува љубов и според мене неговиот живот е празен.
Ајде сега носете ме на Голи оток затоа што имам сопствено мислење за луѓето што не чувствуваат љубов :)
Јас не реков дека не постои љубов туку реков дека не можеме да ги осудуваме луѓето кои не почуствувале љубов говорејќи дека нивните животи се празни а тоа ти го нагласи индиректно пријателе.
И не ми ги изопачувај зборовите( што гледам во навика ти е во последно време)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Јас не реков дека не постои љубов туку реков дека не можеме да ги осудуваме луѓето кои не почуствувале љубов говорејќи дека нивните животи се празни а тоа ти го нагласи индиректно пријателе.
И не ми ги изопачувај зборовите( што гледам во навика ти е во последно време)
:) Не ги изопачувам зборовите.

Празен е неговиот живот.
реков „Нечии животи се навистина празни“
Мое мислење :)
Значи може според тебе не е, ама според мене е.

Saladin
Аааа па го видов ова, ама не си се искажал подетално дали веруваш или не во вистинска љубов.

Јас во првите страници од темава јасно гласно објаснив зошто сметам дека постои вистинска љубов.
Не се залажувам, знам дека можно е да не трае цел живот, затоа што не е непресушен извор, ама знам дека постои...

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Сметам дека горе имам пишано надолго и нашироко. Ова се работеше за типот кој одговори со два збора, притоа неизнесувајќи зошто. И никој не го оспорува тоа што ти го сметаш, впрочем ти го пиша твоето гледиште. Исто како што и Lena. Се до моментот кога и двајцата почнавте да се повторувате и да докажувате тоа што веќе го имате искажано погоре. Затоа реков малку посмирено, затоа што веќе почнува да се врти муабетот во круг.

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos