Не мора да значи. Албанците од Зајас не само градот што го имаат видено(секојдневно) повеќе од нас, го имаат видено и сиот свет. Затоа што имаат пари.Вашите деца и вие,ке го видите доста почесто од оние кои живеат горе во планинските села.
Тие дишат почист воздух,но на кондурите имаат тежина од калта која ја влечат сакале или не.
Не дека во градот нема кал,ехееее.
И во село има луге кои седат на форум и не го виделе селото,од што си наогаат оправдувања од што не им се работи.
На Мери не и фали ништо,но сите оние кои мислат дека е ,,сеедно,,дали живее на село или во град,нека се пресели во селото,можеби таа оција ке му донесе многу решенија за проблемите што ги има во градот.
Селото има позитивни страни,но сепак оној што живеел 26 години во Скопје,нема да му биде сеедно да се пресели во Гавото гевгелиско.
Ама нели љубовта не знае за граници.
Така и другите... Ако имаат пари ќе си видат, ако не, нема да видат. Исто како и јас, иако живеам во град - оти нели... и воздухот се плаќа.
Незнам дали ќе му е сеедно или не, не можам да предвидам, сите си имаме различни идеали(зборам за преселувањето од Скопје во село).
Искрено, ама најискрено, кога јас би имал услови да се преселам во село(ако куќата ми беше во село функционална за живеење) веднаш би отишол, само ради мир.
И да се вратам на темата со уште нешто...
Како што кажав на почетокот. Барајте партнерите да не ви се дволични, насилници, наркомани... а од каде се... Мање више. Положбата може да се смени, не може да сме смени акалот.