Сакам да кажам/Сакам да прашам

Katija

Нов член
11 март 2013
7
14
3
32
Го сакам ова време од ноќта пред да заспијам кога го отварам прозорот за да ја проветрам собата од димот од цигари,кога ќе се потпрам на рамката на прозорот и кога погледот ќе ми одлета кон некоја светилка на некој балкон.Кога ќе ги пуштам мислите накаде далеку и кога ќе заборавам на се барем за момент.
Потоа се враќам во кревет и почнувам да ги слушам капките дожд кои паѓаат.Дождот секогаш ми бил најголем непријател пред ден,а најголема љубов преку ноќ.Се опуштам со него навечер,ја гушкам убаво перницата и го слушам како паѓа..

Денот долг и напорен.Конечно завршив некои обврски кои ми се насобраа а требаше порано да ги завршам.
Така некогаш требаше да направам и неко други работи кои само ги одолговлекував и ги носев со себе како кутија со спомени,спомени кои понекогаш успеаа да ми зададат само измачување,спомени кои треба да останат онаму каде што му е местото.
Имајте убава вечер.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Секој ден сум казнета од смрдеата на еден колега (студент) торбеш-албанец што не се бања никогаш, што не се пере никогаш,смрди корне,нема спас.
Ставам јак парфем,отварам прозори и стално коментирам ама на некој не му текнува дека постои сапун и вода ако ништо друго,е...и р'ѓата еб..и :banghead

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Наспиена,одморена научена...
Шта да ви причам...:D
Убав ден иако има ветерче...
Ми се гледа некој филм...
Не знам кој...
Дури и на хорорите почнав да се смеам..
А како да не се смеам.
Кога таков ми е периодот...
М... другарка ми ке си дојде Четврток.
Со душа ја чекам :D
Вчера ме прашува:
Кај ти отишол паметот.
Ало земја овде Роџер врати се...
Е тој стил сум деновиве...
Сега знам дека музиката сум ја пуштила до даска...
И јадам блок...Чоколадо...Да се разбереме...
Не од она... кое го користат градежниците...
Одам да уживааааам :rofl:igra

Katija

Нов член
11 март 2013
7
14
3
32
Нови воздишки за нов ден.
Многу е убаво а воедно и олеснитено кога имаш едно вако виртуелно катче каде што можеш да си кажеш се што ти лежи на срце,без притоа да слушаш осудувања и без да гледаш како некој ти превртува очи.

Денот задоволувачки,наутро обврски околу факултетот,кафе и сега релаксација.
Скопје се гуши луѓе.Се гуши како што се гушат големите градови кога имаат многу народ.Овде некој дошол да ги исполни своите соништа,а некој за подобра егзистенција,притоа спремен да се откаже од многу работи.

Се чувствувам толку мала во однос на сите овие работи кои што се случуваат,понекогаш се чувствувам и немоќна за да им помогнам некои мои роднини или пријатели.
Мили ми се,ептен ми се при срце,сакам сите заедно да имаме подобра иднина еден ден.
Само здравје.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Ghtalpo

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
сдк денес турбо ден ќе имам,
исполнет со активности, ама поарно така квалитетко да се искористи денот :wavespin

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Секој ден сум казнета од смрдеата на еден колега (студент) торбеш-албанец што не се бања никогаш, што не се пере никогаш,смрди корне,нема спас.
Ставам јак парфем,отварам прозори и стално коментирам ама на некој не му текнува дека постои сапун и вода ако ништо друго,е...и р'ѓата еб..и :banghead

хахаха ме изнасмеа срцка,ако му е во брзо време роденден купете му едно сапунче и барем некој дезодоранс,можеби ќе се освести:D

Foxboro

Староседелец
16 јуни 2012
716
1,479
693
Pripyat, Ukraine
сдк....седам знаеш си ручам и слушам од телевизорот......изг сулеман беше......и една од слугите и вика на девојките ,, сега ке одиш во бањата а потоа вечерта ке ти се отворат рајските порти во собата на принцот...,, па си викам ..па добро бе колку му е голем на овој човек бе цццц.......штом сите жени умираат хахахахахаха :rofl(facepalm)

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
хахаха ме изнасмеа срцка,ако му е во брзо време роденден купете му едно сапунче и барем некој дезодоранс,можеби ќе се освести:D
џабе, свесен е дека сите го избегаваат,ама ништо не превзема.Навикнат си е на таа ареа,уште па се замислува дека професор ќе биде.Па кој ќе му даде на тој деца да учи таков смрдлив,прљав и неизбричен?!Него тоа не ме засега,туку тоа што не загрозува сите :banghead

Следен план ми е да купам спреј за простории,мора некако да се убие таа смрдеа не се издржува верувајте (puke)

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21 and violetmoon