Сакам да кажам/Сакам да прашам

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Е како вечер јас да излегувам кога имам добиено? :banghead Поголем шит,нема.А плус тоа и се договоривме конечно цело друштво да се собериме,ама нема шанси да откажам.Ако треба ќе носам и фустанче :D Него,утрово кога станав сестра ми ја гледам го фатила режимот диета ќе држи :D Се фарбала црвена :frantic
Убаво да си поминете вечерва оти нели петок е :igra
377702_614792208536286_674065045_n_large.jpg

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Петок.......fuck......ги мразам сите денови од неделата освен оние кога не сум на работа.

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Лошата вест е дека времето лета.Добрата вест е што вие сте пилотот - Дај не зезај,уште некој да го напише статусов?
Ако пишиш статус,напиши нешто корисно,нешто твое.А не само copy,paste и демек гледај колку лајкови можам да соберам (facepalm)

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
Лошата вест е дека времето лета.Добрата вест е што вие сте пилотот - Дај не зезај,уште некој да го напише статусов?
Ако пишиш статус,напиши нешто корисно,нешто твое.А не само copy,paste и демек гледај колку лајкови можам да соберам (facepalm)
Мислиш некој пишал статус на фб By him/her ? Се лажеш.

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Мислиш некој пишал статус на фб By him/her ? Се лажеш.
Секогаш пишам статуси што се лично од мене,моите чувства во моментот или моето расположение.Освен кога постирам вицови :D

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Извадок од книгаата - Се гледаме на врвот

(bravo)(bravo)(bravo)

"Средината во која сме растеле не задушува, не ни дава простор за големи соништа. Роди се, расти, учи, заврши основно, средно, факултет, најди работа, ожени се/омажи се, имај деца и еден ден толку. Ве нема. Зар мислите дека универзумот низ целиот овој животен тек не ви пратил знаци дека сте родени за нешто повеќе ? Зар не сметате дека заслужувате нешто повеќе ?
Ме вади од кожа прашањето: "Како сте, како ви оди во Македонија ?"; "Рози ни цветаат, дојдете и наберете" ми доаѓа да врескам полн со болен сарказам. Повеќето од нас ќе одговорат на ова "добро е, се крпи крај со крај", нели имаме за скромен живот и сме здрави и живи, се е ОК, друго не е важно.
Не е важно ? Зар ова ви е доволно ? Токму ова е прашањето што си го поставував сиве овие години. Дали е доволно ? Дали е доволно само да бидеме здрави ? Одговорот е некаде длабоко во вашата сива мозочна маса."

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Сакам да кажам дека ми е многу мило кога некого го оставам без зборови, па мора да користи палка. Уште помило ми е кога палката при ударот му се крши :)
Бидејќи морам да користам соодветен јазик, ќе го користам оној вокабулар кој квалитетно и дебело го поседувам, и ќе го кажам следново:
Фрапантен е фактот кога некои луѓе стигнуваат до маргините на моралноста само затоа што имаат недостаток на вистинити и добро издражани оправдувања за своите постапки.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Секогаш во февруари. И секогаш некаде околу 20ти. Се дешаа тоа што се дешаа - се прекршуваат копјата, ги сфаќам своите постапки и почнувам одново да ја прекројувам картата наречена Агенда за годинава. Можеби затоа што сеа се будам од оној зимски постновогодишен сон. Или затоа што навистина досеа не сум предочел на некои грешки кои увек се сеприсутни во почетокот на годината. Си викам, добро е понекад што не истекува многу време да ги предочам. И семенувам после тоа. Пробувам да сменам нешто. Сакам да сменам. Имам воља да го сторам тоа. Конкретно, во овој случај, по некоја линија на помал отпор овие денови што ме дрмаше, осознав дека ништо не сум променил во еден сегмент од минатогодишниот сплет на околности. Пак ќе кажам, станав свесен, не дека е возможно да се смени тоа. Но треба да се обиде човек нели? На крај ако ништо не почнам, останувам на истата позиција. Премногу лузерски би било да се препуштам само по таа проклета линија на помал отпор. Премногу негативно би се одразило за понатака. Затоа почнувам уште сега. чекор по чекор.