Секс на прв состанок или не?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Се она што може навистина да се случи,барем еднаш и барем на една личност,се нарекува реалност :)
Реалноста е една работа, но еве кога веќе се отвара тема дали вие жените би изгубиле од почитта ако не дадете веднаш после првиот состанок, тогаш мислам дека нема врска со тоа. Да бидам искрен, зависи од околностите, но сепак моето гледиште е дека почитта нема врска многу со првиот сексуален акт со девојка на прв состанок.

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Јас мислам дека доколку партнерите се повозрасни (а не тинејџери или уште полошо деца) не е битно кога ќе се случи.
Јасно е дека е многу важен дел од една врска,нормална појава ,потреба.
Колку што го посакува дечкото,исто толку го посакува и девојката.
Уствари,битно е да се случи откако веќе се запознале парнерите и меѓу нив постои онаа хемија,а не глумење од страна на девојките колку се они поштени и фини и чекаат 4939386 месеци да поминат па да „му дадат“(демек со тоа нема на себе да си дадат(wasntme) )
Сведок сум на една врска во која што првиот однос помеѓу дечкото и девојката се случил на 5-6 средба,после 2 недели врска,па еве ги сега супер си функционираат 5-6 месеци се заедно.
Но,не сум за однос на првиот состанок.Не заради почит или слично,но не можеш да легнеш во кревет со некој што едвај знаеш како се вика и колку години има.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Реалноста е една работа, но еве кога веќе се отвара тема дали вие жените би изгубиле од почитта ако не дадете веднаш после првиот состанок, тогаш мислам дека нема врска со тоа. Да бидам искрен, зависи од околностите, но сепак моето гледиште е дека почитта нема врска многу со првиот сексуален акт со девојка на прв состанок.
Не доколку не дадеме,доколку дадеме е темата :zelen
Барајки едно во темата,не се прочита точно прашањето :)

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Јас мислам дека ако мажот ја пикирал жената за само да има секс со неа таа вечер, без разлика дали таа ќе прифати или не, тој нема долгорочно интересирање за неа. Не прифатила - ок никому ништо. Прифатила - ок, завршивме работа, никому ништо.
А доколку веќе согледал (физички изглед, карактер, муабет) дека таа жена сака да ја има до себе повеќе утра во својот живот, иако по низа случајности се случи секс уште првата вечер, тоа нема да смени ништо и тој ќе посака врска со неа.
Да не заборавиме дека има и женска страна во муабетов, така што многу зависи што девојката сака од мажот.
И плус секогаш се зависи од двете единки и ситуацијата и околностите во кои тие се наоѓаат.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Воу мажот и жената : ) а да биде нешто као девојка и дечко ?
ја незнам овде некој што е муж или жена, океј има неколко .. и само они ли да дискутираф ? : ) шалу се
Паааа што знам мене ако ми даде некоја на прф састанак, искрено ке ме изненади,а чекај мора да биде састанак ?
Нешто као филм после чаршију уреду, дешавало се е : ) али да искочу на дејт сс девојче и одма да ми даде ? па сс какфу бре ја тој ке искачам : ) еве нека се јави едно девојче од форум што е е дало на прф састанак, а и мушко што некоја му дала од прву ?

• Ми се допаѓа
Реакции: Kitty

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Не доколку не дадеме,доколку дадеме е темата :zelen
Барајки едно во темата,не се прочита точно прашањето :)
Е па првично мојот принцип е дека никад не барам од прва вечер да ми даде. Оттука и тоа дека ако даде, можеби некои работи ќе бидат пребрзо за мене, но еве рецимо се дешава и тоа... Секогаш давам шанса добро да ја запознан, па после да ја судам дали вреди за повеќе почит или не. Актот има врска за сфаќање дека работите идат побрзо но не и дека типката ќе и` лупнам етикета на дроља.

Dragon Irish

Нов член
9 јануари 2013
11
0
1
34
Воу мажот и жената : ) а да биде нешто као девојка и дечко ?
ја незнам овде некој што е муж или жена, океј има неколко .. и само они ли да дискутираф ? : ) шалу се
Паааа што знам мене ако ми даде некоја на прф састанак, искрено ке ме изненади,а чекај мора да биде састанак ?
Нешто као филм после чаршију уреду, дешавало се е : ) али да искочу на дејт сс девојче и одма да ми даде ? па сс какфу бре ја тој ке искачам : ) еве нека се јави едно девојче од форум што е е дало на прф састанак, а и мушко што некоја му дала од прву ?
ima ima vo denesno vreme nema devojce so ne bi pomislilo na sex..toa e fakt..pa odvaj cekaat da se zapoznaat so maskoto so ke im se svide na primer vo disko ili ne e vazno kade,,,i odvaj cekaat da se zapoznaat i da sledi drugo odma

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Бре колку тупање кој каков бил што бил,на темите даваме свое размислување околу тоа што конкретно мислиме околу прашањето поставебно како тема,а не оставаме свое сиви :D
А доколку некој не знае што значи маж-жена,малку ке се поедуцира и ке му биде јасно.
Марија нели ти ке беше тупаџија? :D ....наместо ти да ја тупиш со непотребни работи,изгледа само ти сакаше да ја прочиташ за што е уствари е темата и да напишеш конкретно твое размислување околу истата.

Јас сметам дека мажите го менуваат мислењето за жената доколку се случи секс на првиот состанок.
Лично и јас би го сменила мислењето за некој маж(машки род за тие што мислат дека маж е само оженет човек) ;) доколку настојува на сексуални односи уште на првиот состанок.Но тоа е веке друга тема.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
ima ima vo denesno vreme nema devojce so ne bi pomislilo na sex..toa e fakt..pa odvaj cekaat da se zapoznaat so maskoto so ke im se svide na primer vo disko ili ne e vazno kade,,,i odvaj cekaat da se zapoznaat i da sledi drugo odma
тебе ти има дадено некоја од тие девојчиња што едвај чекаат да се деси тоа?
и дали само девојчињата помислуваат на секс или и машките ?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena