Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Koлкава слобода треба да им се дава на децата?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="freak" data-source="post: 225487" data-attributes="member: 1300"><p>Јас сум трето дете и норлно имам најповеќе слобода од претходните, најверојатно тоа е така бидејќи моите имаат доживеано се и сешто со нив... немам одредено време кога треба да се враќам од излегување, не ме казнувале, не ме тепале, не се дрогирам, не пушам цигари.....никогаш не ми поставувале услови од типот мораш да го направиш тоа ако не нема да добиеш....растена сум без уцени и во потполна слобода и еве до сега немам тргнато по лоши патишта и лоши друштва. Доколку јас би била родител искрено незнам дали на моето дете би му дала слобода, не дека нема да имам доверба во него, туку не би имала доверба во оклината бидејќи како оди времето напред се станува полошо... Сакам кон моите деца пред се да се поставам како пријател а не како авторитетна личност од која ќе се плашат. Сведок сум на многу родители на моите другарки кои не им дозволуваат да се гледаат со дечко на 16 години, му даваат излез еднаш неделно и постојано му вршат притисок дека дечкото не бил за неа, ќе ја искористел...Можеби поради таа слобода која ја имам јас како дете и како средношколка ми дава да си дозволам се да им кажувам на моите родители и навистина нема нешто што не знаат за мене. И среќна сум бидејќи растам во таква средина без предрасуди...среќна сум бидејќи татко ми дава совети како да ми тргни врската со дечкото а мајка ми ми ги споделува најубавите мометни кои ги поминале со тато и како започнала нивната љубов. Сепак сметам дека треба да му се даде слобода на детето но да се биде претпазлив во какво друштво ќе навлезе бидејќи никое дете нема само да посегни по дрога(покрај сите кампањи и едуцирање дека дрогата штети) претходно треба некој убаво да му го испери мозокот. А со самата слобода детето ќе доживее многу грешки кои ќе му бидат лекција за понатаму. Од сопствените грешки се учи највеќе. Но сепак се зависи од личноста, карактерот и средината во која тоа дете е растено. А доколку едно дете или тиниџер сака да направи глупост, ти дај му излез до 22 часот и порано, тоа пак ќе си го исполни она што го има замислено....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="freak, post: 225487, member: 1300"] Јас сум трето дете и норлно имам најповеќе слобода од претходните, најверојатно тоа е така бидејќи моите имаат доживеано се и сешто со нив... немам одредено време кога треба да се враќам од излегување, не ме казнувале, не ме тепале, не се дрогирам, не пушам цигари.....никогаш не ми поставувале услови од типот мораш да го направиш тоа ако не нема да добиеш....растена сум без уцени и во потполна слобода и еве до сега немам тргнато по лоши патишта и лоши друштва. Доколку јас би била родител искрено незнам дали на моето дете би му дала слобода, не дека нема да имам доверба во него, туку не би имала доверба во оклината бидејќи како оди времето напред се станува полошо... Сакам кон моите деца пред се да се поставам како пријател а не како авторитетна личност од која ќе се плашат. Сведок сум на многу родители на моите другарки кои не им дозволуваат да се гледаат со дечко на 16 години, му даваат излез еднаш неделно и постојано му вршат притисок дека дечкото не бил за неа, ќе ја искористел...Можеби поради таа слобода која ја имам јас како дете и како средношколка ми дава да си дозволам се да им кажувам на моите родители и навистина нема нешто што не знаат за мене. И среќна сум бидејќи растам во таква средина без предрасуди...среќна сум бидејќи татко ми дава совети како да ми тргни врската со дечкото а мајка ми ми ги споделува најубавите мометни кои ги поминале со тато и како започнала нивната љубов. Сепак сметам дека треба да му се даде слобода на детето но да се биде претпазлив во какво друштво ќе навлезе бидејќи никое дете нема само да посегни по дрога(покрај сите кампањи и едуцирање дека дрогата штети) претходно треба некој убаво да му го испери мозокот. А со самата слобода детето ќе доживее многу грешки кои ќе му бидат лекција за понатаму. Од сопствените грешки се учи највеќе. Но сепак се зависи од личноста, карактерот и средината во која тоа дете е растено. А доколку едно дете или тиниџер сака да направи глупост, ти дај му излез до 22 часот и порано, тоа пак ќе си го исполни она што го има замислено.... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Koлкава слобода треба да им се дава на децата?
На врв
Bottom