Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Koлкава слобода треба да им се дава на децата?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="True_Blood" data-source="post: 224569" data-attributes="member: 310"><p><a href="http://forum.crnobelo.com/members/%D0%9C%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82.1010/">МериСелест</a> првично одговорноста паѓа на родителот, тој е возрасниот, тој е реперот за неговото дете, тој е изградениот карактер.</p><p>Можно е, да западне во лошо друштво, да направи некоја грешка, да подлегне на искушение, што е ај да речам и очекувано од дете во пубертет, ама затоа треба навреме да се интервенира..</p><p></p><p>Не може да очекуваме дека детето ќе го чуваме во карантин, не можеме да се надеваме дека нашето дете ќе биде совршено, зашто на крајот на краиштата еден карактер не се оформува само со теории, мора да се кова и искуство, да ги опипа и неубавите работи за да знае да направи избор.</p><p></p><p>Јас не сум мајка, не сум компетентна тука да давам совети за воспитување, ама знам дека ако имам дете, ќе дадам се од себе да ги разбере и да ужива во етапите од неговиот живот како што треба, да биде дете, да биде тинејџер и да биде изграден човек.</p><p></p><p>И уште нешто, тоа што спомна дека иделе пијани на школо и лажеле и тоа на нивни 14 год. веќе повлекува и друго прашање.</p><p>Зошто дете, зашто реално на тие години е дете, <strong><u>смислува лаги</u></strong> , ги лаже воопшто родителите?</p><p>Мислам сите ние сме лажеле, ама на таа возраст тие бели лаги биле за глупости, а не за собиранки и за пијанчење.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="True_Blood, post: 224569, member: 310"] [URL='http://forum.crnobelo.com/members/%D0%9C%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82.1010/']МериСелест[/URL] првично одговорноста паѓа на родителот, тој е возрасниот, тој е реперот за неговото дете, тој е изградениот карактер. Можно е, да западне во лошо друштво, да направи некоја грешка, да подлегне на искушение, што е ај да речам и очекувано од дете во пубертет, ама затоа треба навреме да се интервенира.. Не може да очекуваме дека детето ќе го чуваме во карантин, не можеме да се надеваме дека нашето дете ќе биде совршено, зашто на крајот на краиштата еден карактер не се оформува само со теории, мора да се кова и искуство, да ги опипа и неубавите работи за да знае да направи избор. Јас не сум мајка, не сум компетентна тука да давам совети за воспитување, ама знам дека ако имам дете, ќе дадам се од себе да ги разбере и да ужива во етапите од неговиот живот како што треба, да биде дете, да биде тинејџер и да биде изграден човек. И уште нешто, тоа што спомна дека иделе пијани на школо и лажеле и тоа на нивни 14 год. веќе повлекува и друго прашање. Зошто дете, зашто реално на тие години е дете, [B][U]смислува лаги[/U][/B] , ги лаже воопшто родителите? Мислам сите ние сме лажеле, ама на таа возраст тие бели лаги биле за глупости, а не за собиранки и за пијанчење. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Koлкава слобода треба да им се дава на децата?
На врв
Bottom