Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Koлкава слобода треба да им се дава на децата?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 224547" data-attributes="member: 1768"><p><a href="http://forum.crnobelo.com/members/%D0%9C%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82.1010/">МериСелест</a></p><p>Прво да разјасниме ова со копирањето теми. Не знам за другите членови, ама јас лично за себе знам дека воведот секогаш го пишувам со свои зборови, колку и да сум добил идеа од некој ИКС форум од некоја ИКС телевизиска програма и слично.</p><p>И како второ кога веќе си одличила да копираш барем зборот кајгана смени го во „а вие родители од ЦрноБело“ оти не сме на кајгана, на ЦрноБело сме.</p><p></p><p>Е сега он топик:</p><p>1. Ама велиш дека ке ја пуштиш а од друга страна дека нема да си сериозен во твоето воспитување.Нема да ја пуштиш,ке се случи да избега од дома,да се однесува лошо со тебе...да пага во расправии...</p><p></p><p>- Прво, јас не реков дека ќе ја пуштам. Реков дека ќе бидам кул родител ако одлучам да ја пуштам. Ама не би ја пуштил затоа што девојка од нејзина возраст, па и момче од таа возраст е несвојствено да биде подоцна од 12 часот по улици. Според мене е, според некој родител ако не е тоа е друга работа.</p><p>Е сега расправиите ги има секогаш. Ама сигурен сум дека и пред да наполни 12 - 14 години, ќе и’ зборувам за тоа излагање до доцна, за тоа колку сум против некои работи. Тоа мое зборување ќе вроди плод сигурен сум, и таа сама ќе може да сфати дека подоцна од 12 не и’ е местото во кафе бар. Ако задоцни час, половина час, не би се лутел. </p><p>А дека нема да избега од дома, е тука сум најсигурен. </p><p></p><p>2. За дечко?јас сум строго против уште на 13 14 години да има дечко.</p><p>Како прво не е доволно оформена како личност...зошто може да налета на секаква личност кој може да ја пролаже,ти доколку не и дозволиш да биде со него... од кај си толку сигурен дека ке те послуша и нема да се крие од тебе?</p><p></p><p>- Истото го кажав и јас, дека е многу лошо да почнеш со љубовен живот толку рано. Ама кога веќе почнала(зборувам хипотетички) во ниту еден случај нема да добие забрана од мене да се гледа со некој дечко. Затоа што јас не гледам со нејзини очи. Јас можам само да ја посоветувам, да кажам дека мислам, дека така согледувам, дека дечкото не е на место. И ќе ја учам според мои претпоставки како да се заштити како да реагира... Ќе ја научам како е убаво да се однесуваат со неа, што не треба да трпи. Ако потоа сама одлучи да му раскине во ред, ако не, пак во ред, јас никогаш, апсолутно никогаш нема да забранам дечко на ќерка ми, ниту па девојка на син ми.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 224547, member: 1768"] [URL='http://forum.crnobelo.com/members/%D0%9C%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82.1010/']МериСелест[/URL] Прво да разјасниме ова со копирањето теми. Не знам за другите членови, ама јас лично за себе знам дека воведот секогаш го пишувам со свои зборови, колку и да сум добил идеа од некој ИКС форум од некоја ИКС телевизиска програма и слично. И како второ кога веќе си одличила да копираш барем зборот кајгана смени го во „а вие родители од ЦрноБело“ оти не сме на кајгана, на ЦрноБело сме. Е сега он топик: 1. Ама велиш дека ке ја пуштиш а од друга страна дека нема да си сериозен во твоето воспитување.Нема да ја пуштиш,ке се случи да избега од дома,да се однесува лошо со тебе...да пага во расправии... - Прво, јас не реков дека ќе ја пуштам. Реков дека ќе бидам кул родител ако одлучам да ја пуштам. Ама не би ја пуштил затоа што девојка од нејзина возраст, па и момче од таа возраст е несвојствено да биде подоцна од 12 часот по улици. Според мене е, според некој родител ако не е тоа е друга работа. Е сега расправиите ги има секогаш. Ама сигурен сум дека и пред да наполни 12 - 14 години, ќе и’ зборувам за тоа излагање до доцна, за тоа колку сум против некои работи. Тоа мое зборување ќе вроди плод сигурен сум, и таа сама ќе може да сфати дека подоцна од 12 не и’ е местото во кафе бар. Ако задоцни час, половина час, не би се лутел. А дека нема да избега од дома, е тука сум најсигурен. 2. За дечко?јас сум строго против уште на 13 14 години да има дечко. Како прво не е доволно оформена како личност...зошто може да налета на секаква личност кој може да ја пролаже,ти доколку не и дозволиш да биде со него... од кај си толку сигурен дека ке те послуша и нема да се крие од тебе? - Истото го кажав и јас, дека е многу лошо да почнеш со љубовен живот толку рано. Ама кога веќе почнала(зборувам хипотетички) во ниту еден случај нема да добие забрана од мене да се гледа со некој дечко. Затоа што јас не гледам со нејзини очи. Јас можам само да ја посоветувам, да кажам дека мислам, дека така согледувам, дека дечкото не е на место. И ќе ја учам според мои претпоставки како да се заштити како да реагира... Ќе ја научам како е убаво да се однесуваат со неа, што не треба да трпи. Ако потоа сама одлучи да му раскине во ред, ако не, пак во ред, јас никогаш, апсолутно никогаш нема да забранам дечко на ќерка ми, ниту па девојка на син ми. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Koлкава слобода треба да им се дава на децата?
На врв
Bottom