Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Koлкава слобода треба да им се дава на децата?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 224543" data-attributes="member: 1768"><p>Кога крадете идеа за тема, барем нека биде воведот со ваши зборови.</p><p></p><p>А што се однесува до прашањето. Детето не треба да има буквално целосна слобода.</p><p>Ако 12 годишна ќерка посака да биде излезена цела вечер во некој бар, јас би бил „кул“ родител ако ја пуштам... ама не би бил доволно сериозен за својата улога како воспитувач на детето.</p><p>За овој вториот пример што го кажа... АКо веќе девојката на 14 години одлучила да има дечко, подобро да го донесе дома, мајка и’ да го види, јас да го видам, да видам што „суртук“ е, па да знам какви совети да и’ давам.</p><p>Знаеш ако јас не сум успеал да пренесам порака дека животот со љубовни обврски да го започнеш уште на 14 е премногу рано, тогаш барем да ја натерам да сфати како да се заштити од проблемите што можат да настанат поради таа врска.</p><p></p><p>Има една незнам како да ја наречам, ајде теорија.</p><p>Кога во животот ќе бидеш бројка 1(и одреден број нули) или ќе бидеш само нула цел живот.</p><p>Значи, родителите... се оние кои до некој одреден период од твојот живот(додека си малолетен) ти ја даваат Единицата(1) потоа ти самиот социјализирајќи се, користејќи го разумот додаваш одреден број на нули... А ако родителите не ти ја дадат единицата, колку и да додаваш нули ти самиот, секогаш ќе си една обична нула...</p><p></p><p>Муабетов ми е, детето мора да има ограничувања затоа што децата не секогаш знаат сами да си постават граници.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 224543, member: 1768"] Кога крадете идеа за тема, барем нека биде воведот со ваши зборови. А што се однесува до прашањето. Детето не треба да има буквално целосна слобода. Ако 12 годишна ќерка посака да биде излезена цела вечер во некој бар, јас би бил „кул“ родител ако ја пуштам... ама не би бил доволно сериозен за својата улога како воспитувач на детето. За овој вториот пример што го кажа... АКо веќе девојката на 14 години одлучила да има дечко, подобро да го донесе дома, мајка и’ да го види, јас да го видам, да видам што „суртук“ е, па да знам какви совети да и’ давам. Знаеш ако јас не сум успеал да пренесам порака дека животот со љубовни обврски да го започнеш уште на 14 е премногу рано, тогаш барем да ја натерам да сфати како да се заштити од проблемите што можат да настанат поради таа врска. Има една незнам како да ја наречам, ајде теорија. Кога во животот ќе бидеш бројка 1(и одреден број нули) или ќе бидеш само нула цел живот. Значи, родителите... се оние кои до некој одреден период од твојот живот(додека си малолетен) ти ја даваат Единицата(1) потоа ти самиот социјализирајќи се, користејќи го разумот додаваш одреден број на нули... А ако родителите не ти ја дадат единицата, колку и да додаваш нули ти самиот, секогаш ќе си една обична нула... Муабетов ми е, детето мора да има ограничувања затоа што децата не секогаш знаат сами да си постават граници. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Koлкава слобода треба да им се дава на децата?
На врв
Bottom