- 17 февруари 2012
- 5,085
- 7,019
- 1,683
Дали некој поседува Kindle да сподели впечатоци? Дали најновиот Kindle Fire е подобар од постарите?
Го има Kindle Fire во една продавница за 12990 денари. Кога отидов да го разгледам, ми рекоа таму дека има подобра резолуција од iPad, но искрено, не барам пад или таблет, ми треба Kindle конкретно за читање на книги и ништо повеќе. Затоа се двоумам, дали можеби Kindle Touch е подобро, поради оној E Ink екран.
Ако ти е за читање книги тогаш е подобро да си земеш Kindle.Го има Kindle Fire во една продавница за 12990 денари. Кога отидов да го разгледам, ми рекоа таму дека има подобра резолуција од iPad, но искрено, не барам пад или таблет, ми треба Kindle конкретно за читање на книги и ништо повеќе. Затоа се двоумам, дали можеби Kindle Touch е подобро, поради оној E Ink екран.
Ако ти е за читање книги тогаш е подобро да си земеш Kindle.
Јас го имам Kindle Keyboard 3G, и многу сум задоволна.
Ми се свиѓа тоа што е црно бел и не замара ич при читање.
Има и една програма Calibre што можеш книгите да ги конвертираш во MOBI формат книгите (формат што е најдобар за киндлот).
Јас си симнувам книги од нет. Можеш да читаш и во ПДФ формат, ама јас ги конвертирам во Моби. Програмата Calibre што ја пишав предходно со нејзе можеш да конвертираш книги за секој читач.Значи не мора само книги купени од Амазон да се читаат? Може и бесплатни книги да си импортирам, или купени за NOOK?