Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Good fellas
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хоуп*" data-source="post: 270795" data-attributes="member: 2740"><p>Убава тема!</p><p>Колку пати сум мислела на ова и знам дека знаев случаеви, а во моментот за жал не ми текнува на никој.</p><p>Ама добро, тука сме, ќе наминам пак.</p><p>Т.е ми текна на една случка, не знам колку има сличност со темата, зошто во случајов добротелите се јавни личности, ама за разликата од оние добродушници што секој ден ги гледам на тв по сиромашни семејства како се сликаат и снимаат со еден пакет смоки е тоа што, ако јас лично не ја доживеев случкава нема ни да знаев дека луѓево се хуманитарци и прават добри дела.</p><p></p><p>Втора година средно, на еден ученик му починаа двата родители, па остана сам со слепа баба, во едно трошно куќарче. Ние демек школото собиравме пари, облека јадење, помагавме, правевме концерти, претстави. Беше ок се, додека не почина и баба му по кратко време, а дечково остана сам. Тогаш престана да доаѓа на училиште, му се изгуби секаква трага и набрзо го заборавивме.</p><p></p><p>После неколку години, со другарка го сретнавме во еден маркет, носеше роба, среден, насмеан, нормален.</p><p>Останавме во контакт, и еден ден му бевме на кафе.</p><p>Почна да ни раскажува како се борел сам низ несреќите и животот, се додека за него не дознале дечките од К15.</p><p>Го сместиле во стан, му плаќале кирија, му купиле бела техника, секој ден му полнеле фрижидер, го запишале на факултет, после и го вработиле.</p><p>А за тоа не знае никој, не па медиуми и цел народ.</p><p>И, не е само тој. Ни кажа дека истото го направиле и со неколку деца од дом и сите ги исправиле на свои нозе.</p><p>Помагале и на семејства, инвалиди, беспомошни и тоа не само со купување еден пакет смоки, него и со плаќање на долгогодишни сметки, купување лекови и колички, плаќање операции и слично....</p><p>И ни една слика, ни една насловна, ни една вест за нив и нивните добри дела.</p><p>Може и по нивни избор секако, ама ете, има и добри луѓе за кои не знаеме.</p><p>Некои се оние што секојдневно не смеат и расположуваат на тв екраните, а некои се и обични луѓе што ги поздравуваме во продавница.</p><p>Во секој случај убаво е да се знае дека постојат и зад камерите!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хоуп*, post: 270795, member: 2740"] Убава тема! Колку пати сум мислела на ова и знам дека знаев случаеви, а во моментот за жал не ми текнува на никој. Ама добро, тука сме, ќе наминам пак. Т.е ми текна на една случка, не знам колку има сличност со темата, зошто во случајов добротелите се јавни личности, ама за разликата од оние добродушници што секој ден ги гледам на тв по сиромашни семејства како се сликаат и снимаат со еден пакет смоки е тоа што, ако јас лично не ја доживеев случкава нема ни да знаев дека луѓево се хуманитарци и прават добри дела. Втора година средно, на еден ученик му починаа двата родители, па остана сам со слепа баба, во едно трошно куќарче. Ние демек школото собиравме пари, облека јадење, помагавме, правевме концерти, претстави. Беше ок се, додека не почина и баба му по кратко време, а дечково остана сам. Тогаш престана да доаѓа на училиште, му се изгуби секаква трага и набрзо го заборавивме. После неколку години, со другарка го сретнавме во еден маркет, носеше роба, среден, насмеан, нормален. Останавме во контакт, и еден ден му бевме на кафе. Почна да ни раскажува како се борел сам низ несреќите и животот, се додека за него не дознале дечките од К15. Го сместиле во стан, му плаќале кирија, му купиле бела техника, секој ден му полнеле фрижидер, го запишале на факултет, после и го вработиле. А за тоа не знае никој, не па медиуми и цел народ. И, не е само тој. Ни кажа дека истото го направиле и со неколку деца од дом и сите ги исправиле на свои нозе. Помагале и на семејства, инвалиди, беспомошни и тоа не само со купување еден пакет смоки, него и со плаќање на долгогодишни сметки, купување лекови и колички, плаќање операции и слично.... И ни една слика, ни една насловна, ни една вест за нив и нивните добри дела. Може и по нивни избор секако, ама ете, има и добри луѓе за кои не знаеме. Некои се оние што секојдневно не смеат и расположуваат на тв екраните, а некои се и обични луѓе што ги поздравуваме во продавница. Во секој случај убаво е да се знае дека постојат и зад камерите! [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Good fellas
На врв
Bottom