Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
10 провокативни прашања: како ќе одговорите вие?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хоуп*" data-source="post: 232930" data-attributes="member: 2740"><p><strong>1.</strong> Кога би добиле можност да се обратите на целиот свет во 30 секунди, што би кажале?</p><p>- Водете љубов не војни.. Целта не секогаш ги оправдува средствата.</p><p></p><p><strong>2.</strong> Ако ги имате сите пари на светот, а сепак мора да работите, со што би се занимавале?</p><p>- Со многу работи.. Нешто со деца, животни или стари луѓе.</p><p></p><p><strong>3.</strong> Дали се плашите од смртта? Ако се плашите, има ли причина за страв?</p><p>- Да, но ако размислувам на таа тема нема да најдам решение да ја избегнам.. Како и да е сите не чека иста судбина.</p><p></p><p><strong>4.</strong> За што до сега најмногу жалите во животот? И како би ја промениле таа лекција денес?</p><p>- За изгубените личности, за тие што веќе не се на овој свет.. За пропуштените шанси поради гордост или неодговорност, Но, ништо не би променила. Сепак е лекција и памет за друг пат.</p><p></p><p><strong>5.</strong> Да речеме дека утре би изгубиле сè што имате. Кај кого би истрчале во прегратка? Дали таа личност знае колку ви значи?</p><p>- Немам таква личност. Можеби баба ми...</p><p></p><p><strong>6.</strong> Што би промениле ако сега дознаете дека сте бесмртни?</p><p>- Ништо посебно. Би оставила да си тече се спонтано.</p><p></p><p><strong>7.</strong> Дали земјата во која живеете е по ваша мерка?</p><p>Татковината е наша втора мајка-така не учеле и така сум си ја сфатила. Срамота е да се жалам.</p><p></p><p><strong>8.</strong> Треба да умрете на полноќ. Што би правеле во 23.45?</p><p>- Многу малце време да направам нешто. Ваљда со некоја чашка шток, некоја пролеана солза и цигара би ја дочекала смртта.</p><p></p><p><strong>9.</strong> Што е тоа што можете да го направите денес за да му го разубавите денот некому?</p><p>- Прегратка.</p><p></p><p><strong>10.</strong> Што мислите дека стои меѓу вас и потполна среќа?</p><p>- Мрза</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хоуп*, post: 232930, member: 2740"] [B]1.[/B] Кога би добиле можност да се обратите на целиот свет во 30 секунди, што би кажале? - Водете љубов не војни.. Целта не секогаш ги оправдува средствата. [B]2.[/B] Ако ги имате сите пари на светот, а сепак мора да работите, со што би се занимавале? - Со многу работи.. Нешто со деца, животни или стари луѓе. [B]3.[/B] Дали се плашите од смртта? Ако се плашите, има ли причина за страв? - Да, но ако размислувам на таа тема нема да најдам решение да ја избегнам.. Како и да е сите не чека иста судбина. [B]4.[/B] За што до сега најмногу жалите во животот? И како би ја промениле таа лекција денес? - За изгубените личности, за тие што веќе не се на овој свет.. За пропуштените шанси поради гордост или неодговорност, Но, ништо не би променила. Сепак е лекција и памет за друг пат. [B]5.[/B] Да речеме дека утре би изгубиле сè што имате. Кај кого би истрчале во прегратка? Дали таа личност знае колку ви значи? - Немам таква личност. Можеби баба ми... [B]6.[/B] Што би промениле ако сега дознаете дека сте бесмртни? - Ништо посебно. Би оставила да си тече се спонтано. [B]7.[/B] Дали земјата во која живеете е по ваша мерка? Татковината е наша втора мајка-така не учеле и така сум си ја сфатила. Срамота е да се жалам. [B]8.[/B] Треба да умрете на полноќ. Што би правеле во 23.45? - Многу малце време да направам нешто. Ваљда со некоја чашка шток, некоја пролеана солза и цигара би ја дочекала смртта. [B]9.[/B] Што е тоа што можете да го направите денес за да му го разубавите денот некому? - Прегратка. [B]10.[/B] Што мислите дека стои меѓу вас и потполна среќа? - Мрза [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
10 провокативни прашања: како ќе одговорите вие?
На врв
Bottom