Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Што не прават добрите девојки?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Luckky" data-source="post: 234000" data-attributes="member: 437"><p>Мене ме интересираат критериумите со кои некоја девојка е добра или лоша. Дали ако девојката не е навлечена на пороци, е тивка, срамежлива, повлечена, не навредува и краде е добра девојка? А ако направи еден спротивен потег одма станува лоша? Исто, ќе си земам за слобода да позајмам неколку од примерите, дали доколку лаже, навредува, тепа, има тетоважи вози мотор, гледа фудбал и уште ред други работи е лоша? Поимот добра/лоша девојка е само уште еден производ на предрасудите што ни се наметнуваат од околината. Карактерот на една девојка може да биде судир од нејзината наивност, добродушност, арогантност, широкоградност, себичност, самољубие и уште ред други карактеристики кои по никој основ не можат да бидат групирани и етикетирани како добри или лоши.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Luckky, post: 234000, member: 437"] Мене ме интересираат критериумите со кои некоја девојка е добра или лоша. Дали ако девојката не е навлечена на пороци, е тивка, срамежлива, повлечена, не навредува и краде е добра девојка? А ако направи еден спротивен потег одма станува лоша? Исто, ќе си земам за слобода да позајмам неколку од примерите, дали доколку лаже, навредува, тепа, има тетоважи вози мотор, гледа фудбал и уште ред други работи е лоша? Поимот добра/лоша девојка е само уште еден производ на предрасудите што ни се наметнуваат од околината. Карактерот на една девојка може да биде судир од нејзината наивност, добродушност, арогантност, широкоградност, себичност, самољубие и уште ред други карактеристики кои по никој основ не можат да бидат групирани и етикетирани како добри или лоши. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Што не прават добрите девојки?
На врв
Bottom