Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Што значи да се „биде паметен“?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="existence" data-source="post: 215960" data-attributes="member: 621"><p>Колку што јас бев запознаен има седум видови интелигенција: математичко-логичка, интерперсонална, интраперсонална, музичка, лингвистичка, просторна и уште една што не ми текнува сега. Обично, народски, интелигентен човек e човек кој поседува математичко логичка интелигенција. Паметен човек е малку апсурдно да се дефинира затоа што не е егзактно. Паметен човек за мене е човек со големо животно искуство кој знае да се справи со повеќето од ситуациите, за друг некој е сосема различно. Она што за мене е паметен човек за друг е можеби глупан кој 30 години правел грешки па после научил да го користи тоа искуство, за трет е можеби само човек со искуство итн.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="existence, post: 215960, member: 621"] Колку што јас бев запознаен има седум видови интелигенција: математичко-логичка, интерперсонална, интраперсонална, музичка, лингвистичка, просторна и уште една што не ми текнува сега. Обично, народски, интелигентен човек e човек кој поседува математичко логичка интелигенција. Паметен човек е малку апсурдно да се дефинира затоа што не е егзактно. Паметен човек за мене е човек со големо животно искуство кој знае да се справи со повеќето од ситуациите, за друг некој е сосема различно. Она што за мене е паметен човек за друг е можеби глупан кој 30 години правел грешки па после научил да го користи тоа искуство, за трет е можеби само човек со искуство итн. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Што значи да се „биде паметен“?
На врв
Bottom